Orez cu peste si legume

de cristeena20 in Peste, 17 Apr 2015 | 1034 vizualizari

 

O mancare usoara si sanatoasa, iar pentru iubitorii de peste este cu atat mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 250 g peste
  • 1 ceapa mica
  • o mana de legume mexicane (morcovi, mazare, porumb, ardei gras)
  • 250 g broccoli proaspat
  • 1 cub concentrat de peste
  • sare, piper, coriandru verde,
  • parmezan ras,
  • ulei de malsine
  • 2 cani de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu peste si legume:

Pentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase).

Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala cu apa la fiert cu cateva boabe de piper , sare si cateva crengute de coriandru proaspat.

Coriandrul proaspat este deosebit de bun la preparatele din peste mai ales, si eu personal il folosesc mult. Deci punem pestele la fiert si punem cativa stropi de ulei de masline in apa.

Dupa 10 minute de fiert dam deoparte, scoatem pestele si il portionam in bucati nu prea mici. Apa o pastram.

Pregatim orezul: in cratita punem ceapa  tocata fin cu uleiul de masline si prajim putin la foc mic, pana se inmoaie ceapa. Apoi adaugam legumele mexicane congelate, amestecam putin si punem orezul.

Turnam apa de pe peste in care am dizolvat si concentratul de peste in cub. lasam sa fiarba la foc mic, acoperit. Cand e aproape gata punem buchetelele de brocoli si pestele.

Mai lasam cca 5-7 minute, pana se inmoaie putin broccoli. La final gustam de sare, piper si tocam coriandru proaspat tocat.

Servim alturi de salate dupa preferinta si vin alb, verde sau roze.

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu peste si legume-0
Orez cu peste si legume-1
Orez cu peste si legume-2
Orez cu peste si legume-3

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

17.04.2015, 20:33

Ce bine arata!

cristeena20

cristeena20 1

17.04.2015, 22:29

Veniti la masa ca va servesc!!Aduceti desertul !!

cristeena20

cristeena20 1

17.04.2015, 22:29

Multumesc de aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24