Orez cu piept de pui

de mihaelar63 in Pui, 5 Noi 2016 | 7975 vizualizari

 

 Cand doresc o masa  simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez ,il prepar in acest fel . Difera doar carnea folosita . De obicei il prepar cu carne de vitel . De data aceasta am avut la dispozitie piept de pui .Imi place acest pilaf cu bobul mare ,pufos in interior si copt in exterior  In prima parte prepar o supa limpede clasica . Imi ramane si zeama in care voi aduga taitei sau galuste . Astfel impusc doi iepuri dintr-un foc . Voi avea si supa si felul doi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 felie mare telina radacina
  • 1 lingurita piper boabe
  • 100 ml ulei
  • 400 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper proaspat macinat .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu piept de pui:

  1. Curatati legumele si le spalati.
  2. Spalati carnea .
  3. Pentru inceput preparati o supa de carne clasica .
  4. Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul , morcovii , telina , piperul boabe , foile de dafin si putina sare .
  5. Folosind oala sub presiune veti obtine rapid  o zeama frumoasa si limpede .
  6. Fierbeti 30 minute respectand instructiunile de folosire .
  7. Se strecoara de zeama legumele si carnea.
  8. Intr-un vas cu peretii groside fonta am pus la calit in ulei celelalte doua cepe tocate .
  9. Cand ceapa a devenit sticloasa am pus la prajit orezul .
  10. Prajiti si amestecati pana acesta devine sticlos .
  11. Prin aceasta operatiune amidonul din orez se ,, sigileaza'' si veti obtine un pilaf cu bobul de orez nefainos .
  12. Adugati zeama din supa incat sa depaseasca nivelul orezului cu doua degete .
  13. Taiati cuburi morcovii , telina si pieptul de pui .Se aduga la orez .
  14. Se da vasul la cuptor 15 miinute  cu capacul pus .
  15. Scoateti orezul din cuptor .
  16. Gustati si daca este nevoie sarati si mai adugati putina zeama .
  17. Daca doriti ca orezul sa fie mai sec dati la cuptor sa se mai coaca putin .
  18. Adugati patrunjelul tocat .
  19. Amestecati usor prin rasfirare  cu ajutorul unei furculite .
  20. Serviti orezul cu mult patrunjel verde , piper proaspat macinat , insotit de salata preferata .

TIPS-URI

1

Folosind oala sub presiune veti obtine rapid o zeama frumoasa si limpede .

2

Prajiti orezul . Astfel obtineti un pilaf nefainos cu bobul frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu piept de pui la cuptor