Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 24 Ian 2012 | 5512 vizualizari

 

Daca v-ati plictisit de orezul obisnuit va sfatuiesc sa incercati varianta aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 cana cu orez
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 1 cana suc de rosii
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval:

Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele, se spala si apoi se taie (morcovul l-am dat prin razatoare iar ardeiul l-am taiat fasiute) Orezul se spala in apa rece. Se pune untul la topit intr-o tigaie si se adauga carnea .Condimentam cu sare si lasam carnea sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, iar apoi o scoatem pe un prosop absorbant.

In untul in care am rumenit carnea calim si legumele, iar apoi adaugam bucatile de carne si o cana cu apa. Condimentam cu sare si apoi fierbem sub capac circa 10 min dupa care adaugam orezul si circa 2 cani cu apa (cat acesta sa fie acoperit ) si lasam sa fiarba acoperit la foc mic. Cand apa scade si orezul este gata fiert se toarna deasupra sucul de rosii si se adauga cascavalul ras. Se da la cuptor si se tine circa 10 minute.

Se scoate din cuptor si se serveste atat cald cat si rece . Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval 142167
retete culinare - Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval 142168
retete culinare - Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval 142169
retete culinare - Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval 142170
retete culinare - Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval 142172
retete culinare - Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval 142173
retete culinare - Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval 142178

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

25.01.2012, 18:03

si tie Cris......si iti mai dau si un pupic tie.

Bucataras Medi 1

25.01.2012, 18:04

Pup Teo!

jolygina 1

29.01.2012, 12:21

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: