Orez cu porumb si ciuperci

de Larisel in Mancaruri de post, 16 Sep 2014 | 2404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana jumatate de orez
  • doua cepe
  • un morcov
  • o cutie mica de porumb
  • ciuperci
  • sare, piper
  • 3 linguri suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu porumb si ciuperci:

Orezul se spala si se lasa la umflat.

Intre timp pregatim legumele, ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.

Intr-o oala masuram 4 cani jumatate de apa, pune cateva picaturi de ulei, sare si piper. Cand e aproape sa clocoteasca punem legumele, ciupercile si morcovul.

Dupa primele clocote rasturnam orezul, iar la cateva minute 2-3 punem si sucul de rosii.

Lasam sa dea cateva clocote bune si apoi bagam la cuptor. 

Timpul de facere variaza de la cuptor la cuptor, cel mai bine e sa verificati din cand in cand.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga si verdeata

2

puteti pune mai multa sare pentru a compensa dulceata porumbului

3

nu este nevoie sa finalizati procesul in cuptor, se face foarte bine si pe aragaz

4

daca nu aveti ciuperci la conserva, le pregatiti dinainte, curatandu-le si lasandu-le sa dea un clocot doua

RETETA IN IMAGINI

Orez cu porumb si ciuperci-0
Orez cu porumb si ciuperci-1
Orez cu porumb si ciuperci-2

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

16.09.2014, 19:01

Bun

Andreea Caroline 1

16.09.2014, 20:33

babi5 1

06.10.2014, 13:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04