Orez cu pui si lamaie

de Toamna07 in Pui, 11 Noi 2012 | 1152 vizualizari

 

Poftiti la masa si serviti o portie de orez cu pui, lamaie,unt si vin alb.
De cate ori gatesc cu vin alb mancarea capata o alta savoare:un gust complex,dimensiuni noi,o savoare aparte.
Lamaia a desavarsit acest preparat minunat.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 10 ciocanele de pui prajite
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lamaie(coaja si zeama)
  • 1 ceapa
  • 100 g unt
  • 400 g orez
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui si lamaie:

Mod de preparare:

Se toaca ceapa marunt si se caleste in unt.Adaugam orezul spalat in prealabil ,turnam vinul si zeama de lamaie.Amestecam si lasam sa fiarba pana se absoarbe lichidul .
Asezonam cu sare si piper.Acum este momentul sa acoperim orezul cu apa si fierbem pana cand bobul de orez este aproape fiert.Daca mai este nevoie mai adaugam apa.Ciocanelele de pui prajite le asezam in orez si mai lasam 5 minute sa fiarba.
Trebuie sa avem grija sa nu se lipeasca.
Cand este gata ,presaram coaja de lamaie rasa,punem capacul la vas si inchidem focul.



Va doresc pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu pui si lamaie-0
Orez cu pui si lamaie-1
Orez cu pui si lamaie-2
Orez cu pui si lamaie-3

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

11.11.2012, 15:00

Toamna07 1

12.11.2012, 11:44

Mercic!

Sim0na 1

12.11.2012, 12:42

Foarte interesant cu lamaie..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04