Orez cu varza calita si friptura de pui

de merisor in Mancaruri cu carne, 6 Noi 2014 | 1190 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am folosit ajutoarele mele din bucatarie: multicooker-ul si Salad Chef Smart-ul.
Foarte utile aceste ajutoare, ma bucur pe deplin de ele!

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • Pulpele si pieptul de la un pui de curte
  • 100 ml ulei
  • Sare
  • Piper macinat
  • 2 foi dafin
  • 4 graunti usturoi
  • Boia de ardei dulce
  • 2 l apa

Pentru prepararea orezului:

  • 300 gr orez
  • Supa de pui in proportie de 3/1 fata de cantitatea de orez
  • Sare
  • Curry
  • Patrunjel verde

Pentru varza calita:

  • 1 varza alba micuta(pana intr-un kg)
  • 2 cepe albe
  • Grasimea in care a fost preparat puiul
  • 2 foi dafin
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lujer marar uscat + maciulia
  • Sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu varza calita si friptura de pui:

Portionam carnea de pui, o spalam, o punem in vasul multicookerului si o acoperim cu apa.

Adaugam si putina sare.

Setam programul Boil pentru 10 minute si inchidem capacul.

Dupa expirarea timpului, inlaturam spuma formata si setam programul STEW pentru 20 de minute.

Puiul de curte fierbe mai greu decat cel din comert, dar este bine sa verificam, nu trebuie fiert definitiv, doar atat cat sa se dilueze grasimea si sa se patrunda putin.

Dupa expirarea timpului, scoatem puiul din vas si il transferam intr-o tigaie incapatoare.

Cu un polonic, luam grasimea de deasupra supei in care a fiert puiul si o transferam in tigaie.

Puiul meu a fost foarte gras, deci eu am luat cam un polonic plin de grasime.

Mai adaugam si putin ulei, condimentam carnea cu piper si boia de ardei, adaugam si foile de dafin si graunti de usturoi taiati si acoperim tigaia.

Lasam carnea sa se prajeasca la foc meidiu, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta.

In supa din vasul multicookerului adaugam orezul, doua foi de dafin, putina sare si o lingurita de curry.

Inchidem capacul si setam programul RICE.

Dupa prepararea fripturii, scoatem carnea din tigaie, iar grasimea ramasa o vom strecura, atat cat este mai curata, mai lichida. Partea mai groasa nu o mai folosim.

Spalam tigaia, adaugam grasimea si calim in ea ceapa tocata cu ajutorul aparatului Salad Smart Chef, folosind  lamele multiple.

De asemeni varza o vom taia in bucati mai mici, dup ace am inlaturat cotorul si o vom toca tot cu Salad Chef Smartul, folosind tot lamele multiple.

Cand ceapa devine translucida, adaugam varza toccata, peste care am presarat putina sare si piper, foile de dafin si lujerul de marar, amestecam totul si acoperim tigaia, lasand varza sa se prepare la foc mediu.

Din cand in and mai amestecam sa se caleasca bine.

Spre final, adaugam si grauntii de usturoi curatati si feliati.

Servim orezul amestecat cu patrunjel verde, peste care adaugam varza calita, iar alaturi friptura.

 

Mie mi-a placut tare mult combinatia orez-varza!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu varza calita si friptura de pui-0
Orez cu varza calita si friptura de pui-1
Orez cu varza calita si friptura de pui-2
Orez cu varza calita si friptura de pui-3
Orez cu varza calita si friptura de pui-4
Orez cu varza calita si friptura de pui-5
Orez cu varza calita si friptura de pui-6
Orez cu varza calita si friptura de pui-7
Orez cu varza calita si friptura de pui-8
Orez cu varza calita si friptura de pui-9
Orez cu varza calita si friptura de pui-10
Orez cu varza calita si friptura de pui-11
Orez cu varza calita si friptura de pui-12
Orez cu varza calita si friptura de pui-13
Orez cu varza calita si friptura de pui-14
Orez cu varza calita si friptura de pui-15
Orez cu varza calita si friptura de pui-16
Orez cu varza calita si friptura de pui-17
Orez cu varza calita si friptura de pui-18
Orez cu varza calita si friptura de pui-19

COMENTARII (34)

Reteta-Video

Reteta-Video 1

07.11.2014, 17:05

Mai ai, ca vin spre Pitesti?

 merisor

merisor 1

08.11.2014, 08:07

Vino, Ina, ca mai fac!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

10.11.2014, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!