Orez de post

de alice_ciobanu in Mancaruri de post, 11 Ian 2013 | 1453 vizualizari

 

Pentru astazi doar ceva usor si ... de post. Foarte simplu si mai ales foarte gustos. Nu am avut mult timp pentru ceva papica mai studiata, mai complicata... in ultima vreme ceasul meu e tare dramuit. Iar timpul, ah! timpul nu-mi mai ajunge.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita tumeric
  • masline
  • apa
  • sare, piper, o frunza de dafin
  • o lingurita de Mirodenia (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez de post:

Simplu: Intr-un ceaun puneti uleiul si cand e incins turnati orezul. Amestecati un minut dupa care stingeti cu apa rece. Doua masuri de apa pentru o masura de orez, cam asa era nu? :)) Lasati la foc mic, acoperit cu un capac, pana ce orezul se umfla. Adaugati frunza de dafin, piper, sare dupa gust, tumeric pentru culoare si lasati pana ce orezul e fiert. La final adaugati maslinele si trageti de pe foc si acoperiti cu un capac pana ce se absoarbe apa si orezul infloreste. 

Seriviti cald, ca atare sau ....ca garnitura la carnita, asta cand nu e post. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez de post 197433
retete culinare - Orez de post 197434

COMENTARII (13)

ella 87 1

11.01.2013, 16:49

bunut

MotanLaOale 1

11.01.2013, 20:14

Sim0na 1

12.01.2013, 12:05

ador orezul!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D