Orez natur cu ciuperci

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 18 Mar 2015 | 1967 vizualizari

 

Sa ne fie cu inteles eu tot carnivora sunt,dar din gand in cand mai mananc si fara carnita,ca nu crapa baba-n mine....si pentru azi mi-am pregatit oares`ce....urmeaza sa scriu.....trebuie sa ma grabesc ca uit....

 

INGREDIENTE

  • 1 cescuta orez natur Panzani ( cca 150 g )
  • 3 cesti cu apa ( masuram cu aceiasi ceasca cu care am masurat orezul)
  • 1 morcov subtirel,tinerel...
  • 150 g ciuperci champignon
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 lingura ulei masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez natur cu ciuperci:

Intr-un vas de yena am pus uleiul de masline,orezul si am turnat apa,am pus vasul la foc mediu si am lasat sa fiarba pana ascazut apa si orezul a fiert.Separat am ras morcovul,am taiat ceapa marunt,ciupercile le-am curatat si taiat in bucatele potrivite.Am pus tigaia pe foc cu ceapa si morcovul am adaugat un pic de ulei,sare si apoi am lasat 5 min sa se inmoaie.

Am adaugat si ciupercile un praf de piper si am pus capacul peste tigaie,lasand cca 20 min sa se inabuse totul.Cand orezul a fiert am adaugat si amestecul de ceapa,morcov si ciuperci,am amestecat bine,am mai lasat 5-10 min la foc mic sa se intrepatrunda aromele.La final am adaugat patrunjel tocat.Am servit cu niste muraturi si paine cu cartof.Voi faceti cum vreti ce vreti,gusturile nu se discuta.

 

RETETA IN IMAGINI

Orez natur cu ciuperci-0
Orez natur cu ciuperci-1
Orez natur cu ciuperci-2
Orez natur cu ciuperci-3
Orez natur cu ciuperci-4
Orez natur cu ciuperci-5
Orez natur cu ciuperci-6
Orez natur cu ciuperci-7
Orez natur cu ciuperci-8

COMENTARII (15)

Rocsi 1

18.03.2015, 22:26

Bun, bun!

mirela0911 1

19.03.2015, 15:06

Si eu mai fac din gand in cand!

Panacris 1

19.03.2015, 18:49

Dar coastele undes?????

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04