Orez prajit

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 10365 vizualizari

 

Urmarind postul TV PAPRIKA am gasit aceasta reteta. Reteta completa avea si un somon pe-acolo pe langa acest orez, insa eu nu am avut somon, dar am avut caras :)
Am notat ca un elev silitor tot ceea ce spunea bucatarul si ... iata ce-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • - 150 gr orez basmati salbatic
  • - 1 ou (pentru omleta)
  • - ulei de masline
  • - ulei de susan (eu nu am avut)
  • - 1 ceapa potrivita
  • - 1 tulpina telina verde
  • - 1 morcov potrivit
  • - sos de soia
  • - sare dupa gust
  • - cateva fire de patrunjel pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Punem orezul la fiert in apa, astfel incat sa avem 1 masura de orez si 3 masuri de apa.  

Din ou facem o omleta insa nu foarte prajita, sa nu aiba parti inchise la culoare.   O taiem bucatele mici.

Tocam bucatele mici ceapa si morcovul si le calim in uleiul de masline.  

Cand sunt aproape calite, adaugam peste ele omleta maruntita, orezul fiert si scurs bine de apa, sosul de soia, amestecam rapid si oprim focul.  

Montam pe farfurie cu ajutorul unui inel, punem deasupra putina verdeata.  

Bucatile de peste se pun alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu dovlecei