Orez prajit cu sparanghel si verdeata

de anisoara in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 3014 vizualizari

 

Foarte mult imi place sa prepar orezul in asa mod. Este o reteta din capitolul Repede , sanatos, si foarte gustos.
Acompaniat de un peste preparat la gratar sau in cuptor veti ramane foarte incantata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de orez lungaret
  • 0.5 din  ceapa
  • o legatura de sparanghel
  • 2 de alcachofa sau alta verdeata
  • 2 linguri  ulei de masline
  • un catel de usturoi 
  • o frunza de dafin
  • o lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu sparanghel si verdeata:

Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua de-a lungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt  si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca cu o lingura de lemn.  

 Se adauga sparanghelul   spalat si taiat , si se prajeste impreuna cu orezul. Se condimenteaza cu piper si sare. Se toarna apa ca sa acopere orezul de un deget deasupra lui , se asteapta sa dea in clocot si se pune capacul. Se scade focul la minim si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.

 

La sfarsit se adauga  alcachofa si se amesteca. Se mai lasa sub capac cca 5 minute. Se serveste la masa stropit cu suc de lamaie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez prajit cu sparanghel si verdeata 34929
retete culinare - Orez prajit cu sparanghel si verdeata 34930
retete culinare - Orez prajit cu sparanghel si verdeata 34931
retete culinare - Orez prajit cu sparanghel si verdeata 34932
retete culinare - Orez prajit cu sparanghel si verdeata 34933

COMENTARII (3)

ela 1

31.05.2010, 01:33

interesanta reteta

anisoara 1

01.06.2010, 14:28

Ela, sunt foarte incantata de gustul acestui orez cu verdeata. Verdeata ii da un gust putin acru si se combina foarte mult cu orezul prajit. Se mai poate adauga putine stafide la prajit , stafidele sunt dulcii. Este ceva neobisnuit si gustos.si sanatos.

lili2010 1

01.06.2011, 15:49

Alchacofa...Este de fapt anghinare..???
Interesanta reteta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L