Orez prajit indonezian

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2010 | 6323 vizualizari

 

Simplu si foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca de orez ,de preferinta basmati(sau orice orez vreti,dar sa ramana bob de bob dupa fierbere )
  •  2 cesti de apa o ceapa mare taiata solzisori
  •  2 oua
  •  ulei
  •  sare,piper
  •  1/2 lg (lingutita )
  •  curcuma (turmeric) optional
  •  1 Lg (lingura ) sos soia
  •  2 Lg sos soia dulce (kecap manis )      
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit indonezian:

-se spala orezul bine,pana ramane apa curata.

-se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep sa apara mici cratere in orez.se preste focul si se lasa la racit.cu cat sta mai mult rece,cu atat mai bine.trebuie sa fie orezul bob cu bob.

-se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei,apoi se adauga ouale se amesteca repede (nu trebuie sa fie prajite ouale prea tare ) si se adauga orezul pe rand,amestecand continuu.

-se lasa la prajit,amestecand din cand in cand vreo 5 minute.

-se adauga piperul,sosul de soia ,sosul de soia dulce si se mai lasa pe foc,amestecand,1-2 minute.

Acest fel de orez poate fi folosit ca atare,el putand constitui o mancare in sine ,sau se poate folosi ca si garnitura la diverse feluri de carne:curry,frigarui,friptura,peste,etc.,sau legume sau pelete de creveti.(creveti din aceea expandati si prajiti in ulei ,ca chips-urile )

Se mai poate adauga ,devenind de fapt un alt fel de mancare,in momnetul calirii cepei,inaintea oului,pasta de chili,creveti,pui sau ce vor muschii nostri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit indonezian" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere