Orez salbatic cu legume

de Bucataria_Portocalie in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 6147 vizualizari

 

In ciuda denumirii, orezul salbatic nu este orez propriu-zis, ci semintele unei plante salbatice din America de Nord care nu are nici o legatura cu orezul.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez
  • 50 ml ulei masline
  • mix de legume congelate
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez salbatic cu legume:

  • Fierbem orezul aprox 20 min.
  • Punem intr-o cratita uleiul de masline si adaugam legumele congelate. Noi am avut un mix de morcovi, brocoli, porumb si ardei gras. Cand sunt aproape gata legumele adaugam orezul fiert si scurs bine de apa. Condimentam si lasam cam 10 min sa se intrepatrunda bine toate aromele.
  • Am servit cu pastrav la cuptor. O bunatate!

     

    RETETA IN IMAGINI

    retete culinare - Orez salbatic cu legume 15593
    retete culinare - Orez salbatic cu legume 15594

    COMENTARII (5)

    Teo 1

    31.01.2010, 18:00

    intai si intai platoul imi place, apoi si continutul!

    Bucataria_Portocalie 1

    31.01.2010, 18:53

    Si mie mi-a placut mult platoul!

    marcelas 1

    31.01.2010, 19:53

    Minunat.

    COMENTEAZA

    Portia de lumina

    La gura sobei

    Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

    Cu mucii-n fasole?

    Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

    SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

    Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

    La Multi Ani,
    Sărbătoriților de astăzi

    TOP
    utilizatori

    13900 puncte

    7700 puncte

    6830 puncte

    6560 puncte

    5200 puncte

    CONTACT

    Bucataras.ro
    hello@bucataras.ro

    GĂTIM, RÂDEM
    ȘI GLUMIM, PE:

    Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

    Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

    de Criss 6

    Coltunasi...

    la 15:04

    Foietaj cu nuca si pasta de macese

    Foietaj cu nuca...

    ieri la 20:21

    Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

    Mancare de...

    ieri la 19:29