Orez simplu

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2010 | 6153 vizualizari

 

Eu folosesc aceasta garnitura pentru mancarurile cu sos, mai ales cele indiene.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
  • 2 cani apa
  • 2 linguri ulei
  • diferite condimentele, dupa gust (chimen, coriandru, sofran, curcuma, cardamom, s.a.)
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez simplu:

Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul.


Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si adauga orezul. Amesteca pana ce se absoarbe toata apa si se prajeste putin (ai grija sa nu se prinda de fund).


Pune, daca vrei, condimentele si sarea, amesteca. Pune apa, amesteca putin si lasa la foc mediu pana ce incepe sa fiarba. In acest moment da focul foarte mic, pune capacul si lasa 8- 10 minute fara sa amesteci. Cand bobul e aproape facut , chiar daca nu e absorbit tot lichidul, inchide focul si lasa orezul sub capac inca 10 minute.


Serveste cu mancare cu sos.

 

COMENTARII (2)

Teo 1

01.01.2010, 20:55

multumim pt. garnitura ,dar la condimente....m-ai ametit,as vrea ceva mai simplu.

Brindusa 1

02.01.2010, 13:26

Daca o sa citesti retetele mele o sa vezi ca mie imi place mancarea mai aromata.
Daca o sa incerci unul din condimentele scrise de mine, o sa vezi ca o sa-ti placa.
Poti folosi orice condiment iti place: piper, foaie de dafin, cimbru, etc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52