Orez thai cu sos de vita picant

de cristinne in Vita, 24 Iul 2012 | 4319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez
  • 600 gr vitel
  • unt
  • ulei masline
  • condimente,sare
  • ceapa, usturoi
  • sos soia
  • sos rosii
  • ardei iute
  • morcov, ardei rosu
  • vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez thai cu sos de vita picant:

Orezul il spal in multe ape reci, sa lase amidonul si il pun la calit usor cu 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de unt si 1 ceapa tocata foarte marunt si 2 catei de usturoi la fel de tocati. Apoi dupa ce iese translucid se adauga dublu cantitatii lui: apa si ceva condimente: eu am pus sofran, sare si un varf de piper. NU amestec absolut deloc ca sa nu il sfaram dupa ce da in clocot ci il las ~15 min. sa fiarba usor si sa suga toata apa si sa iasa pufos si foarte cremos, dar in acelasi timp nu prea se lipeste.

Vita separat, am taiat-o felii foarte mici si subtiri (~2 cm patrati si,0,5 mm grosime) si am marinat-o inainte (vreo cateva ore ca am avut timp) cu condimente diverse( ador condimentele!!!:cate un praf din fiecare: piper de 4 culori, boia, curry, boabe de nucsoara, ienibahar, dafin, oregano, maghiran, rozmarin, sare, ulei de masline si 2-3 linguri de vin alb, cam tot ce imi pica in mana din cutia mea de condimente :))) ) Am pus-o intr-o caserola la marinat la frigider impreuna cu o ceapa tocata felii si cativa catei de usturoi.  Are niste arome vita dupa ce se marineaza de lesini!

Dupa cateva ore se pune amestecul vitei in tigaie sa se caleasca. Se amesteca continuu si se acopera, se adauga 1 pahar mare de apa in care ai diluat 2-3 linguri de sos de rosii sau bulion si sos de soia. Se lasa la foc mic sa scada sosul pana se face si vita. Cu 5 minute maxim inainte de a stinge sosul se adauga si 1 morcov taiat rondele si 1 ardei gras rosu. Legumele astea se fac al-dente, deci nu se fierb si sunt superi tari.

Se serveste la final alaturi de orez. Pt doritori (adica sotul meu) am adaugat dupa ce mi-am pus eu portia separat, si un ardei iute tocat marunt in vita, iese demential.. numai ca eu ma feresc acum perioada asta sa mananc picant, desi imi place)

 

TIPS-URI

1

pt o mai buna aroma: se marineaza carnea inainte cateva ore, chiar o seara inainte la frigider.

RETETA IN IMAGINI

Orez thai cu sos de vita picant-0
Orez thai cu sos de vita picant-1
Orez thai cu sos de vita picant-2
Orez thai cu sos de vita picant-3
Orez thai cu sos de vita picant-4
Orez thai cu sos de vita picant-5
Orez thai cu sos de vita picant-6

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

04.12.2012, 21:36

La multi ani!

Bunica

Bunica 1

04.12.2012, 21:47

La multi ani!

andreea_angelo

andreea_angelo 1

07.12.2012, 18:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!