Orez turcesc

de gabriela_aysondu in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2013 | 19947 vizualizari

 

Acest orez este o garnitura pe care puteti sa o serviti alaturi de preperatele din carne de tot felul. Este foarte gustos si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • apa fiarta
  • 50 g fidea
  • 75 g unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez turcesc:

Intr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem de apa si il punem in oala, il calim la foc mic pana devine transparent, punem apa fiarta sa depaseasca orezul cam doua degete, si sare. Amestecam putin si punem capacul. Il lasam cu focul la minim fara sa amestecam deloc ca altfel se striveste. Il lasam sa isi traga apa incet, cand vedeti ca nu a mai ramas apa cu o furculita dam orezul la o parte si ne uitam pe fundul oalei. Daca nu mai este pic de apa, cu furculita amestecam orezul de la suprafata (nu tot orezul din oala) dar foarte incet, punem capacul, oprim focul si asteptam 15 minute, dupa care se poate servi.

 

TIPS-URI

1

ca sa fie o reusita pe fundul oalei nu trebuie sa se mai vada apa deloc

2

primele 15 minute nu ridicam capacul

3

se prepara pe ochiul mic cu focul la minim

4

daca punem in apa care fierbe 5-6 linguri de lapte ii da un gust mult mai bun orezului

5

orezul,fideaua si untul le puneti in functie de cate portii vreti sa faceti

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez turcesc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

dantes 1

11.11.2013, 12:44

interesant

Rocsi 1

11.11.2013, 15:46

Andrei54553 1

12.04.2022, 20:40

Cel mai prost orez! Nu mai pune Rețete de genul pe internet . Pierdeți timpul! Instrucțiuni neclare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi