Orez turcesc

de gabriela_aysondu in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2013 | 7376 vizualizari

 

Acest orez este o garnitura pe care puteti sa o serviti alaturi de preperatele din carne de tot felul. Este foarte gustos si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • apa fiarta
  • 50 g fidea
  • 75 g unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez turcesc:

Intr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem de apa si il punem in oala, il calim la foc mic pana devine transparent, punem apa fiarta sa depaseasca orezul cam doua degete, si sare. Amestecam putin si punem capacul. Il lasam cu focul la minim fara sa amestecam deloc ca altfel se striveste. Il lasam sa isi traga apa incet, cand vedeti ca nu a mai ramas apa cu o furculita dam orezul la o parte si ne uitam pe fundul oalei. Daca nu mai este pic de apa, cu furculita amestecam orezul de la suprafata (nu tot orezul din oala) dar foarte incet, punem capacul, oprim focul si asteptam 15 minute, dupa care se poate servi.

 

 

TIPS-URI

1

ca sa fie o reusita pe fundul oalei nu trebuie sa se mai vada apa deloc

2

primele 15 minute nu ridicam capacul

3

se prepara pe ochiul mic cu focul la minim

4

daca punem in apa care fierbe 5-6 linguri de lapte ii da un gust mult mai bun orezului

5

orezul,fideaua si untul le puneti in functie de cate portii vreti sa faceti

COMENTARII (6)

gabriela_aysondu 1

11.11.2013, 10:55

dantes 1

11.11.2013, 12:44

interesant

Rocsi 1

11.11.2013, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59