Osanzele

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 14263 vizualizari

 

De mult vroiam sa le fac si iata ca le-a venit si lor randul...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic amoniac
  • 2-3 linguri otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 600 g untura din osanza
  • 300 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osanzele:

-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale

-amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat

-adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit

-intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata  cu una dintre bucatile de aluat din untura pregatit mai inainte

-impaturim aluatul dupa modelul de aici:  http://www.bucataras.ro/retete/placintan-foi-cu-branza-27558.html  ,si repetam procedeul de inca doua ori.

-dam aluatul la rece (de preferat sa lasam in frigider peste noapte) dupa ce l am infoliat bine pentru a nu se usca,

-scoatem aluatul de la rece si-l intindem in foaie de 0,5cm grosime ,decupam patratele de marimea dorita ,asezam  o bucata de rahat , nuca,sau dulceata ...acoperim cu celalalt capat  si dam la cuptor pana se rumenesc frumos

(Pentru a fi sigura ca nu se desfac am intepat fiecare bucata cu cate o scobitoare)

-dupa ce s-au racit le vom pudra cu zahar si servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Osanzele 141533
retete culinare - Osanzele 141534
retete culinare - Osanzele 141535
retete culinare - Osanzele 141536
retete culinare - Osanzele 141537
retete culinare - Osanzele 141538
retete culinare - Osanzele 141539

COMENTARII (24)

ionela2682 1

21.01.2012, 18:36

Va multumesc!!!

diana_k 1

21.01.2012, 21:53

wow ti-au iesit super !!!

nuti28 1

09.11.2013, 22:41

foarte faine tiau iesit haiosele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55