Osanzele

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 24349 vizualizari

 

De mult vroiam sa le fac si iata ca le-a venit si lor randul...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic amoniac
  • 2-3 linguri otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 600 g untura din osanza
  • 300 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osanzele:

-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale

-amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat

-adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit

-intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata  cu una dintre bucatile de aluat din untura pregatit mai inainte

-impaturim aluatul dupa modelul de aici:  http://www.bucataras.ro/retete/placintan-foi-cu-branza-27558.html  ,si repetam procedeul de inca doua ori.

-dam aluatul la rece (de preferat sa lasam in frigider peste noapte) dupa ce l am infoliat bine pentru a nu se usca,

-scoatem aluatul de la rece si-l intindem in foaie de 0,5cm grosime ,decupam patratele de marimea dorita ,asezam  o bucata de rahat , nuca,sau dulceata ...acoperim cu celalalt capat  si dam la cuptor pana se rumenesc frumos

(Pentru a fi sigura ca nu se desfac am intepat fiecare bucata cu cate o scobitoare)

-dupa ce s-au racit le vom pudra cu zahar si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Osanzele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionela2682 1

21.01.2012, 18:36

Va multumesc!!!

diana_k 1

21.01.2012, 21:53

wow ti-au iesit super !!!

nuti28 1

09.11.2013, 22:41

foarte faine tiau iesit haiosele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii (de post)