Osso bucco milanez

de Bucataras Medi in Vita, 21 Ian 2013 | 4138 vizualizari

 

Acest preparat(asa cum spune de altfel si denumirea) este unul traditional milanez si...pe cuvant de onaore, este un adevarat deliciu. De obicei este acompaniat de un Risotto alla milanese si un dressing uscat. Eu am preferat insa o garnitura de cartofi natur. Sincera sa fiu dureaza ceva timp insa la final nu veti regreta timpul stat in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc rasol de vita
  • faina
  • cateva linguri ulei de masline in care sa rumenim cotletele
  • unt cat o nuca
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin alb demi-sec
  • circa 500 ml supa de vita
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso bucco milanez:

Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute (2-3) pe ambele parti.

In acest  timp ne putem ocupa de legume: le curatam pe fiecare in parte, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem marunt, morcovul si pastarnacul rondele si ardeiul gras cubulete mai mari.

Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie iar in acelasi vas punem la calit mai intai ceapa, apoi adaugam morcovul, pastarnacul si mai apoi ardeiul gras. Spre final adaugam si 2 catei de usturoi taiati feliute subtiri. Cand totul este bine calit adaugam vinul, foile de dafin si cateva boabe de piper. Lasam circa 5-7 minute la fiert la foc potrivit, dupa care adaugam bucatile de carne rumenite mai devreme, supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper macinat. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora si jumatate/doua, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in mancare. Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete cat si pasta de tomate. La final trebuie sa avem o carne foarte frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda foarte usor de pe os.

Asezonam cu patrunjel verde taiat marunt si servim pe un pat de Risotto alla milaneseesi presaram deasupra gremolata. Asa spune reteta !!! dar noi am servit cu cartofi natur drept garnitura.

Sa inchidem ochii, sa ne imaginam ca suntem la Milano si ca manacam un Ossobucco. Ei ce spuneti? Sau mai bine va astept la mine la masa!

Pofta buna si o seara minunata va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

Osso bucco milanez-0
Osso bucco milanez-1
Osso bucco milanez-2
Osso bucco milanez-3
Osso bucco milanez-4
Osso bucco milanez-5
Osso bucco milanez-6
Osso bucco milanez-7

COMENTARII (73)

marianascarlat

marianascarlat 1

17.02.2014, 12:47

Medi cand mai faci, sunt amatoare!

Panacris

Panacris 1

24.02.2014, 18:32

Medi, uite că i-a venit rândul Sunt în teste Vin cu rezultatul final mai târziu!

babi5

babi5 1

27.11.2014, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!