Ossobuco con gremolata

de Brindusa in Vita, 6 Mai 2010 | 2775 vizualizari

 

O mancare traditionala Milaneza

 

INGREDIENTE

  • 4 osso buco de vitel (luate de la Cora)
  • 2 cepe, tocate
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 morcovi, tocati
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 3 felii de bacon taiate cubulete
  • putina faina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1 l supa clara de vita, facuta in casa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 frunze dafin si putin cimbru
  • 1 borcanel rosii in bulion, taiate cubulete
  • sare, piper dupa gust

Pentru gremolata

  • 1 legatura patrunjel tocat marunt. 
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ossobuco con gremolata:

Da carnea prin faina, apoi scutur-o de exces. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In felul asta se sigileaza toate sucurile in carne. Scoate carnea din oala si pune pe rand, amestecand cam 1 minut in fiecare: bacon, ceapa, telina, morcov, usturoi. Adauga vinul si lasa sa dea 2 clocote. Pune carnea inapoi si adauga rosiile, supa, dafinul si cimbrul. Da un clocot, pune capacul , da focul foarte mic si fierbe asa cam 2 ore, sau pana ce carnea devine foarte moale. Daca la focul cel mai mic mancarea fierbe cu bulbuci in loc sa fiarba incetisor, poti pune oala in cuptor.

Poti sa prepari si gremolata, amestecand toate ingredientele.

Cand au trecut cele 2 ore prepara una din garniturile traditionale: risotto cu sofran , polenta sau piure.

Presara carnea cu gremolata si savureaza-ti creatia.  (lingurita e pentru maduva)

 

TIPS-URI

1

Numele (ossobuco sau osso bucco ) inseamna os cu gaura. Vine de la faptul ca daca mananci maduva si carnea asta ramane: un os cu o gaura :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ossobuco con gremolata 30438
retete culinare - Ossobuco con gremolata 30439

COMENTARII (34)

Brindusa 1

07.05.2010, 20:38

Rivka e un os de rasol, taiat felii nu foarte groase. Pai bine mai tu te uiti la poza sau la nume? Hai ca acum asa las poza.

Brindusa 1

07.05.2010, 20:38

ina, simpatic sotul tau

rivka 1

07.05.2010, 20:45

prima data ma uit la nume, dar eram obisnuita ca ai pus poza cu baiatul... imediat te recunosteam .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S