Ostropel de curcan in vas Zepter

de Sidy in Curcan, 2 Dec 2012 | 7069 vizualizari

 

O tocănită de pui, de influentă balcanică , dar foarte apreciata de romani ,acest ostropel gatit in vasele Zepter, este mult mai sanatos, pentru ca este facut fara pic de grasime, nu are nimic calit, iar sare am folosit cat de putina am putut.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de curcan
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 300 g rosii in bulion
  • o lingura pasta de ardei
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • marar verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de curcan in vas Zepter:

Dezosam carnea de curcan- eu am folosit o pulpa inferioara si 1/2 de aripa.

Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem apoi felii subtiri, julien.

Dupa ce toata carnea a fost dezosata ,punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea spalata si nesarata, uscata cu un servet de hartie.

La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.

Apoi adaugam ceapa , usturoiul, pasta de ardei si rosiile.Adaugam o jumatate pahar cu apa , acoperim si reducem focul cat de mic putem. Pe plita cu inductie , eu am ales treapta 2.

Carnea va fi astfel fripta si fiarta in suc propriu si mai densa decat cea fripta in grasime.

Realizam si un consum minim de energie intr-un timp mult mai scurt , pentru ca dupa 20 de minute de fierbere, putem stinge focul, desi cu capacul pus pe vas, carnea va mai fierbe in continuare.

Folosind aceste minunate vase Zepter va veti obisnui sa nu mai adaugati apa, sare sau grasimi  si veti gati mult mai sanatos.

Am servit ostropelul, alaturi de mamaliguta.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Prepararea mancarii cu vasele Zepter inseamna un gatit sanatos, fara prea multa apa,fara grasimi si fara sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de curcan in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:50

Foarte fin

babi5 1

06.06.2013, 22:00

ce bine arata si sunt convinsa ca este si bun

Sidy 1

07.06.2013, 08:48

Babi doar daca il faci poti sa-ti dai seama ce gust are

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de curcan