Ostropel de pui

de Oana in Pui, 25 Sep 2009 | 14594 vizualizari

 

Copanele cu sos delicios, arome imbietoare de cimbru si usturoi, mmmmmmm! Copiilor le-am pus si putin piure langa, noi am mancat cu paine aburinda de casa!

 

INGREDIENTE

  • o casoleta cu ciocanele de pui
  • un ardei gras rosu, mare si carnos
  • 2 rosii mari de gradina
  • o ceapa mare
  • cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • marar si patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea de pui se spala si se aseaza intr-un vas de iena. Legumele se spala, ceapa si usturoiul se curata si apoi se robotesc bine :) Rosiile se curata de piele si se fac si ele cu blenderul. Ardeiul gras se marunteste si el la fel. Se adauga toate legumele, aproape pasta, desupra copanelelor, se pune o cana cu apa, se condimenteaza si se baga vasul acoperit la cuptor. La final se adauga verdeata tocata marunt.

 

TIPS-URI

1

Ostropelul se poate prepara si pe foc, nu la cuptor, innabusind legumele maruntite bine cu carnea, apoi se fierbe cu capac pana este gata.

2

Se serveste la fel de bine si cu mamaliguta fierbinte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ostropel de pui 8897
retete culinare - Ostropel de pui 8898
retete culinare - Ostropel de pui 8899
retete culinare - Ostropel de pui 8900
retete culinare - Ostropel de pui 8901
retete culinare - Ostropel de pui 8902
retete culinare - Ostropel de pui 8903
retete culinare - Ostropel de pui 8904

COMENTARII (16)

Oana 1

30.09.2009, 15:24

Ma bucur mult, Rivka!

rivka 1

01.10.2009, 12:48

Pai da azi mi-a trimis un mail ca cica mai este ostropel?
acum ar tot manca , ii place mult, ma bucur ca in ultima vreme nu mai stiam ce sa gatesc ca porc nu, pui nu ca fusesm eu plecata 1 luna si ii lasesm pui facut la cuptor in congelator si asa se saturase ca nu mai vroia sa auda de pui...acum asta ii place , il fac de acum des...

Oana 1

01.10.2009, 16:09

Ce dragut, Rivka! pai fa-i omului sa pape De data asta baga o mamaliguta in loc de paine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!