Ostropel de pui

de gaby_duceag in Pui, 16 Sep 2015 | 8786 vizualizari

 

Simpla, simpla! Atat de bine merge calda,cu mamaliguta!Te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui (sau amestecat pulpe si piept de pui)
  • sos de soia
  • 7-8 catei usturoi
  • 300 ml rosii pasate
  • o ceapa
  • o lingura otet balsamic (puteti folosi si otet obisnuit’ puteti pune si mai mult, depinde de gust)
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • putin busuioc si cimbru
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

  1. Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
  2. Pune la incalzit uleiul de masline.
  3. Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si lasa-le cu capacul peste tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile (un soi de prajit/fiert :D)
  4. Intr-o craticioara termorezistenta incinge putin ulei de masline si pune ceapa tocata, usturoiul tocat marunt si foile de dafin. Lasa-l cateva momente apoi toarna rosiile pasate si o cescuta cu apa.
  5. Lasa-le 10 minute apoi adauga carnea de pui (cu tot cu ulei), boia de ardei, otetul, zaharul, putin busuioc si cimbru, si introdu vasul la cuptor la foc mediu pentru 35-40 minute.
  6. Presara patrunjel verde tocat si mai lasa 2-3 minute.
  7. Serveste preparatul cu mamaliguta.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ostropel de pui 400863
retete culinare - Ostropel de pui 400864

COMENTARII (24)

mirela0911 1

17.09.2015, 21:40

Cam bun!

ibatra 1

26.09.2015, 13:34

Afacerea fenomenala!
Daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: ioanaibatra@gmail.com

Valclaudia 1

03.10.2015, 22:58

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59