Otet de capsune

de miki_a in Pt salate, 25 Mai 2015 | 5300 vizualizari

 

Bun gasit!

De cand au venit in piata noastra adevaratii producatori de capsune nu am ratat nici o zi fara sa cumpar aceste fructe minunate. Pe langa dulceata si gemul clasic, anul acesta mi-am propus sa mai incerc ceva nou.
Am auzit ca se poate face un sirop foarte bun din ele (fara fierbere, doar cu miere). Sa nu credeti ca m-am apucat de facut sirop...am facut ceva simplu de tot, cu un gust deosebit: otet de capsune.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de capsune proaspete:
  • 300 m otet alb.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de capsune:

Spalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un borcan curat. 

Peste ele turnam otetul. 

Inchidem borcanul ermetic si pastram la temperatura camerei timp de 3 zile. 

Filtram otetul si il turnam in sticla. 

O sa obtineti unul din cele mai bune si aromate oteturi... unul cu gust de primavara! 

Il adaugam in salate sau in unele sosuri (merge excelent in sosul de peste).

 

TIPS-URI

1

In acelasi mod puteti obtine otet din diverse fructe (cirese, visine, zmeura, fragute, caise, prune) sau plante (tarhon, leustean, salvie, oregano) deci aveti liber la imaginatie!

2

Pastrati in frigider, in sticla cu dop ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de capsune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinegreta cu zmeura