Oţet de trandafiri

de miki_a in Pt salate, 6 Iun 2015 | 1000 vizualizari

 

Oţetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase şi plăcute condimente pe care îl putem obţine acasă, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspăt culese şi oţet alb de calitate.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
  • 500 ml oţet alb.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oţet de trandafiri:

Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi în totalitate.

Într-un borcan curat punem petalele de trandafir şi turnăm oţetul, cât să le cuprindă. Lasăm câteva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse.

Punem capac şi pastrăm în loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 2 săptămâni, deci nu în lumina soarelui.

După nici câteva ore culoarea oţetului va fi de un roz foarte plăcut.

După doua săptămâni se filtreză şi se păstrează la frigider, dar se va consuma şi utiliza doar la temperatura camerei.

Dacă doriţi un oţet mai concentrat, după filtrare adăugaţi alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiaşi paşi (macerare 2 săptămâni la temperatura camerei, filtrare, păstrare la rece).  Eu am făcut metoda scurtă şi am fost foarte multumită de rezultat.

Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun şi pentru îngrijirea pielii dându-i fermitate şi supleţe (folosim întotdeauna diluat cu apă), îngrijirea părului acţionând ca un balsam (la fel, se foloseşte doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stări de febră, dureri reumatice, greaţă etc. Are efect dezodorizant şi dezinfectant (se foloseşte diluat şi ca apă de gură).

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru obţinerea acestui oţet se folosesc doar petale de trandafir proaspete.

2

Trandafirii folosiţi nu trebuie să fie stropiţi cu pesticide (sau cel mult 2 saptămâni trecute de la tratament). Nu folosesc petale de la trandafirii din comerţ sau din alte surse nesigure.

3

Oţetul folosit poate fi si de măr cu miere (are concentraţia de alcool mai mică).

4

Oţetul filtrat se păstrează la rece şi se consumă numai la temperatura camerei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Oţet de trandafiri 384318
retete culinare - Oţet de trandafiri 384324
retete culinare - Oţet de trandafiri 384325
retete culinare - Oţet de trandafiri 384326
retete culinare - Oţet de trandafiri 384327
retete culinare - Oţet de trandafiri 384328
retete culinare - Oţet de trandafiri 384329
retete culinare - Oţet de trandafiri 384330
retete culinare - Oţet de trandafiri 384331

COMENTARII (22)

miki_a 1

08.06.2015, 07:12

Succes Miha! Sa-mi spui daca iti place, ca eu m-am indragostit de el!

Panacris 1

13.06.2015, 19:27

Acum am văzut și varianta ta! Super fain!

miki_a 1

13.06.2015, 22:35

Multumesc Cristina! Astept si varianta ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D