Otet de zmeura

de mihaelar63 in Conserve, 24 Oct 2014 | 1747 vizualizari

 

Otetul acesta aromatizat te duce cu gandul la salate dichisite [ca aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/salata-santos-silva-47442.html] la marinate pentru fripturi. De mult timp il doream. Cum am gasit zmeura la piata acum doua saptamani mi-am pus dorinta in aplicare. Nu am aruncat nici zmeura ramasa, am pus-o intr-un borcan [la iarna o vad langa o friptura de vanat sau vita]. Trebuie sa mai etichetez borcanul sa nu se dea la el careva din familie ca prea bine arata. Otetul de zmeura cu o culoare minunata mai poate fi folosit la clatirea parului dupa spalare. Ce, bunicile noastre aveau balsam?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zmeura
  • 2 cani otet din vin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de zmeura:

Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra .

Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ].

Lasati sa se macereze doua saptamani .

Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si etichetati .

Nu aruncati zmeura ramasa . Se pune intr-un borcan , etichetat .Va folosi la sosuri pentru vanat sau carne rosie .

 

TIPS-URI

1

Folositi otetul de zmeura la salate , salate cu fructe , marinarea carnurilor , sosuri pentru carne rosie sau de vanat .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Otet de zmeura 348894
retete culinare - Otet de zmeura 348895
retete culinare - Otet de zmeura 348896
retete culinare - Otet de zmeura 348897
retete culinare - Otet de zmeura 348898
retete culinare - Otet de zmeura 348899

COMENTARII (21)

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 08:57

minunat

dantes 1

26.10.2014, 11:20

Interesant

Bya Ralu 1

26.10.2014, 18:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55