Ou cu chorizo la cuptor

de Papalapap in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2014 | 622 vizualizari

 

Ca un făcut, cu prima zăpadă care cade, cuptorul devine brusc prietenul tău cel mai bun. După luni de zile în care nu i-ai aruncat nicio privire, acum numai la el îți stă gândul. Nu mai vrei să auzi de regimuri, salate și verdețuri, vrei mâncare aburindă și consistentă, bogată în proteine și calorii. Visezi la pui rumeniți, cozonaci și mere coapte, toate cu participarea excepțională a invitatului tău de onoare, cuptorul.

Din păcate, în bucătărie nu ai numai prieteni, mai sunt și dușmani. Iar cel mai mare dușman al tău, seara când te întorci de la muncă, e timpul. Puiul și cozonacii n-au decât să aștepte weekendul, în timpul săptămânii vrei rețete rapide și ușor de făcut, gustoase, desigur, dar gata cât ai bate din palme.

Ai noroc, avem rețeta ideală pentru tine: Ouă cu chorizo și smântănă la cuptor, un adevărat deliciu rezultat din întâlnirea fericită a bucătăriei franceze cu cea spaniolă, pe teren neutru, la tine acasă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 20 cl smântână lichidă
  • 100 g chorizo
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ou cu chorizo la cuptor:

Preîncălzește cuptorul timp de 10 minute la 180°C.

Aliniază frumos pe planul de lucru 4 vase care merg la cuptor. Francezii folosesc pentru această rețetă vase mici de ceramică, din sticlă sau din porțelan (mini-cocottes sau ramequins) special gândite cât să cuprindă o porție individuală.

Taie chorizo cubulețe (1). Sparge în fiecare vas câte un ou (2), apoi împarte uniform în cele 4 recipiente cubulețele de chorizo. Toarnă deasupra smântână (3) cât să le acoperi.

Bagă recipientele la cuptor, unde le vei lăsa timp de 15 minute. Albușul va fi bine făcut, iar gălbenușul va fi moale, numai bun să întingi un coltuc de pâine-n el.

 

TIPS-URI

1

Ai mai sus ingredientele pentru patru persoane. Nimic nu te împiedică să pregătești această rețetă numai pentru tine, cu un singur ou, o bucățică de chorizo și câteva linguri de smântână. Minicocotele cu ou și chorizo sunt o alegere excelentă și pentru un mic-dejun hrănitor sau un brunch cu prietenii.

RETETA IN IMAGINI

Ou cu chorizo la cuptor-0
Ou cu chorizo la cuptor-1

COMENTARII (6)

mirela0911 1

25.11.2014, 14:53

babi5 1

26.11.2014, 17:26

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:24

perfecte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20