Ou in chifla

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2011 | 8863 vizualizari

 

O primavara frumoasa! Buna dimineata!
http://www.energeticnr1.com/wp-content/uploads/2010/03/1-martie-martisor1.jpg

 

INGREDIENTE

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ou in chifla:

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou. Punem cate putina sare, piper si boia.

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute. Scoatem si punem cascaval ras si bagam inapoi la cuptor pana se rumeneste usor.

Ponturi:

Cred ca "faza" cu 15-20 minute e pentru cuptoare electrice sau d-alea care au flacara si deasupra.Pentru un cuptor normal, cum e al meu...nu e prea ok. De ce?Pai chifla se incalzeste prima si pana incepe sa se faca oul se intareste/usuca prea tare. Deci, ce e de facut? Eu zic asa: dupa ce punem chiflele in tava, le acoperim cu folie de aluminiu si le invelim bine. Dupa cele 15-20 minute , atunci cand punem cascavalul, scoatem si folia. Astfel vom obtine un mic dejun cu o chifla cu coaja usor ,usor crocanta,miez cald si moale si outz numa' bun de papat.

sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ou in chifla 88368
retete culinare - Ou in chifla 88369
retete culinare - Ou in chifla 88370
retete culinare - Ou in chifla 88371

COMENTARII (37)

laura_n 1

15.01.2013, 13:22

ai, ai, ai

DIANA B 1

03.03.2013, 11:05

Mmmmmmmmmmmmmmm , ce rau ca n-am niste chifle-n casa , ca tare-mi mai placeau

babi5 1

09.10.2013, 17:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D