Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De ceva timp mi-am tot dorit sa incerc aceasta reteta : cunoscutele oua Benedict. Deoarece matusa si verisoara mea au ajuns in Romania ieri, m-am gandit ca sa incerc. Totul a decurs OK pana cand a ajuns momentul sa fac sosul. Din cauza ca am luat reteta de pe un site romanesc (unde nu era scris corect procedeul de preparare a sosului) mi s-a branzit si mi s-a separate dupa numai cateva minute. M-am panicat pe moment dar mama m-a salvat - mi-a “reparat” sosul cu un galbenus crud iar in final a fost asa cum trebuia sa iasa. Mi-a placut mult aceasta reteta fiind prima data cand o gust) da cel mai mult i-a placut veriosarei mele de 4 ani care a mancat si portia tatalui meu :))
1. Pentru sos, bate galbenusurile cu apa, zeama de lamaie si sare& piper, la bain-marie, pana cand isi isi maresc putin volumul. Ia galbenusurile de pe foc apoi incorporeaza cate 1 lingurita de unt , amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se continua procedura ca la maioneza clasica, doar ca aici se adauga unt in loc de ulei. Lasa sosul Hollandaise deoparte.
2. Prajeste cele 8 jumatati de chifle pe o parte pana cand se rumenesc si devin crocante. Pune apa cu sare si otet la fiert intr-o cratita. Dupa ce apa a dat in clocot, sparge ouale in pahare mici. Fa vartej in apa si adauga ouale, doar cate 2-3 oua pe rand. Lasa-le sa fiarba 2-3 minute (galbenusul trebuie sa fie moale iar albusul tare).
3. Pentru asamblare, aseaza o jumatate de chifla pe farurie.Acopera cu sunca, un ou apoi stropeste cu sos Hollandaise si serveste.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult