Oua Benedict servite cu sos Holandaise

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2011 | 5086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 oua
  • 2 felii de bacon
  • 2 felii de paine toast
  • sare, piper
  •  zeama de lamaie
  • boia pentru dessign

Pentru sosul Hollandaise:

  • 2 galbenusuri
  • otet
  • piper
  • apa
  • 100 g unt topit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict servite cu sos Holandaise:

Painea se taie de coaja si se va pune pe gratar sa se prajeasca, dupa ce este gata se lasa in asteptare.
Prajim baconul intr-o lingura de ulei, deoarece el este gras si deja va lasa grasime dupa care il scoatem si il punem pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Pentru oua, punem apa intr-o craticioara adaugam un praf de sare si putin otet, lasam sa fiarba si cand apa este destul de fierbinte, amestecam(invartim) un pic in apa ca sa face cercuri si adaugam oul, datorita cercurilor facute in apa galbenusul va fi invelit de albus, lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute din momentul ce apa deja fierbea. Scoatem ouale cu mare atentie si le punem in apa rece. Trecem la pregatirea sosului hollandaise dupa cum urmeaza:

intr-o craticioara adaugam 70 de ml de otet si 10 boabe de piper lasam sa fiarba dupa care scoatem boabele de piper si adaugam pentru fiecare galbenus de ou cate o lingura de apa; deci vom adauga doua linguri de apa, amestecam bine cu telul si trecem la adaugarea celor doua galbenusuri de ou, punand vasul in care amestecam pe bain-marie, atentie mare fundul vasului nu trebuie sa atinga apa din celalalt vas, doar vaporii trebuie sa ajute la formarea sosului nostru.

Se va amesteca energic si vom adauga si untul topit, dupa care la final vom adauga treptat si zeama de lamaie, ulterior cand a prins consistenta saram si gustam sa fim siguri ca ne-a iesit sosul bun.

 

Trecem la asamblarea produsului ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict servite cu sos Holandaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

03.09.2011, 14:32

buuun!

Laly 1

03.09.2011, 19:14

Ce bunatate

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:45

delicioase oua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua Benedict