Oua cu legume la tigaie(Menemen)

de Hutzanca in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2009 | 17348 vizualizari

 

Este un fel de mancare foarte gustos,care se prepara rapid si mie imi place tare mult

 

INGREDIENTE

 
    • 4 rosii mici
    • o ceapa mare
    • 2 ardei iuti(peperoni)
    • 100 g branza de oaie preferabil
    • 50 g unt sau 50 ml ulei
    • 4 oua
    • sare,piper macinat proaspat,
    • frunze de menta taiate marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu legume la tigaie(Menemen):

Ceapa se curata si se taie pestisori.Rosiile se oparesc,se racesc cu apa rece si se decojesc.Se taie in cubulete,la fel si branza.Ardeii se taie in bucati mici.Se incalzeste untul sau uleiul intr-o tigaie,se adauga pe rand ceapa,rosiile si ardeiul iute,calindu-se si amestecand incontinuu in ele.Ouale se sparg unul cate unul in tigaie,se amesteca incontinuare cam 2-3 minute pana cand se caleste bine compozitia.La sfarsit se adauga cubuletele de branza si se amesteca bine.Se presara frunze de menta taiate marunt.Acest fel de mancare este delicios servit cu lipie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu legume la tigaie(Menemen)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras 1

04.10.2009, 12:48

Hutzanca 1

10.10.2009, 16:59

Stiu ca nu este reteta originala cu cas si menta,este o varianta de menemen.Meral,strabunicul meu din partea mamei a fost turc de la AltinTepe,poate si de asta ma pasioneaza asa de mult bucataria turca.si chiar le stiu obiceiurile alimentare.Te pupic dulce!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Palmieri ca la Nisa