Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

de tiby in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 5906 vizualizari

 

O reteta veche si traditionala de vopsirea pentru ouale de Paste !

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • coji uscate de ceapa rosie
  • coji uscate de ceapa galbena
  • 3 linguri otet
  • sare
  • o bucatica de slaninuta
  • ciorap dama
  • verdeata (trifoi, papadie, coada soricelului, etc)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa:

Se spala bine ouale sub jet de apa rece.

Intr-o oala, se pregateste apa cu cele 3 linguri de otet si putina sare apoi se introduc cojile de ceapa rosie si galbena (daca dorim o culoare mai deschisa, punem mai multe coji de ceapa galbena).

Intre timp pregatim si decorarea oualor. Pe fiecare ou se pun cate 2-3 frunzulite de verdeata si se introduc in ciorap care apoi se leaga strans cu ata.

Dupa ce am terminat de decorat ouale, se pune apa cu cojile de ceapa la fiert si se introduc pe rand ouale si se lasa sa fiarba 10-12 minute dupa care se opreste focul si se mai lasa 5-10 minute sa stea pentru a se colora bine.

Se scot din apa, se desfac din ciorap si se lasa putin sa se raceasca si apoi se ung cu o bucatica mica de slaninuta pentru a se obtine un luciu frumos.

 

TIPS-URI

1

se aseaza intr-un cosulet cu verdeata

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ilinca_rox 1

02.05.2014, 18:31

cred ca la anul o sa incerc metoda asta ca nu au iesit foarte grozave cele pregatite anul acesta

MIUTA 1

03.05.2014, 19:41

Ce faine sunt

miki_a 1

14.03.2016, 11:20

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv din pui a la LauraN