Ouă înfăşurate în muşchi de porc

de Simo in Mancaruri cu carne, 15 Apr 2009 | 2737 vizualizari

 

Daca vreti sa va impresionati musafirii, nu ezitati sa le faceti oua infasurate! Sunt delicioase, aspectuoase si nici nu trebuie prea multa munca si bani! :))

 

INGREDIENTE

  • 7 oua (sau mai multe)
  • 7 felii de muschi de porc
  • 200 ml vin rosu
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • sare
  • piper
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă înfăşurate în muşchi de porc:

Se fierb ouale timp de 8 minute, se scot si se lasa intr-un vas cu apa rece 15 minute, apoi se curata de coaja si se scurg de apa. Se bat feliile de muschi de porc ca pentru snitel, se condimenteaza cu sare si piper si se intinde un strat uniform de unt. Se infasoara cate un ou in fiecare felie de carne si se leaga cu sfoara de bucatarie-cine are  - iar cine nu are  - adica, moi - se pun la capete scobitori sa nu iasa oul !

Intr-o tigaie le prajim bine, apoi le asezam intr-un alt vas si turnam deasupra vinul rosu amestecat cu 200 ml de apa rece. Se presara semintele de mustar si se dau la cuptor pentru cel putin 30 de minute.

Se servesc cu diferite garnituri: cartofi natur, legume calite etc.

 

RETETA IN IMAGINI

Ouă înfăşurate în muşchi de porc-0
Ouă înfăşurate în muşchi de porc-1
Ouă înfăşurate în muşchi de porc-2
Ouă înfăşurate în muşchi de porc-3

COMENTARII (6)

catalina 1

13.02.2009, 20:53

foarte frumos arata! Bravo Simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41