Oua ochiuri in cuib de cartofi cu cascaval

de Merisor in Mancare copii, 14 Dec 2013 | 15947 vizualizari

 

Vi se intampla sa faceti piure de cartofi si sa mai ramana din el pentru a doua zi?
Asa este ca nu mai are acelasi gust reincalzit?
Mi se intampla de multe ori sa arunc surplusul de piure, dar de data aceasta m-am gandit sa il folosesc la micul dejun.
Am vazut pe undeva oua in cuib de cartofi, dar nu mai retin pe unde, deci nu imi apartine ideea, doar ca am facut cuibul asa cum m-am priceput eu.

 

INGREDIENTE

  • 1 portie piure de cartofi(ramas de cu seara)
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval afumat de la Delaco
  • 100gr pesmet
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 varf lingurita de rosmarin
  • 2 jumari
  • sare
  • 1/2 lingurita ulei pentru uns formele.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua ochiuri in cuib de cartofi cu cascaval:

Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc.

Amestecam piureul de cartofi cu cascavalul ras, patrunjel tocat si o parte din pesmet, atat cat sa nu se lipeasca de maini cand il modelam.

Ungem doua forme de minitarte cu ulei si le tapetam cu pesmet.

Impartim compozitia de piure in doua si imbracam cu fiecare parte peretii interiori ai minitartelor.

Punem un strat destul de gros, lasam loc doar cat sa incapa un ou.

Asezam cate o jumara in cuibul format si spargem cate un ou peste ea.

Presaram sare deasupra oului, asezam formele intr-o tava(mie mi-a fost teama sa nu cada din compozitie daca asez formele direct pe gratar, pentru ca am modelat cosuletul ceva mai inalt decat peretii minitartei) si dam tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, sau atat cat sa se formeze crusta deasupra oului.

Fiind tapetate formele, am putut desprinde foarte usor cosuletele din ele dupa coacere, dar se puteau servi si direct din forme.

TIPS-URI

1

Se pot adauga in cosuletul format bucati de carne sau carnaciori.

2

Se pot folosi formele de briose, dar mie mi s-au parut micute, in schimb se pot tapeta formele de minitarte cu hartii de briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua ochiuri in cuib de cartofi cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Bunica 1

29.01.2014, 19:03

Interesanta idee!

- Andreea - 1

31.01.2014, 23:52

Cum de i-am ratat ? O idee super

oanapl 1

01.06.2017, 17:55

Ce idee buna! Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua romanesti