Oua rosii

de robert_badica in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 1428 vizualizari

 

Tot ratacesc niste poze prin calculator cu ouale rosii de la Paste, dar de fiecare data uit sa pun reteta! In sfarsit,am reusit sa o adaug! ;)

 

INGREDIENTE

  • 40 de oua proaspete
  • 4 plicuri vopsea "Carmin"
  • 4-5 linguri otet
  • 500 ml apa fierbinte
  • sare
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua rosii:

Mai intai spalam bine ouale, si le stergem cu prosoape de bucatarie.Intr-o ouala punem apa si adaugam usor ouale,in apa,sa nu se sparga. Adaugam si un praf de sare si le punem la fiert.

Dupa ce ouale au fiert (acum depinde cum le vreti mai tari sau mai moi, daca le vreti mai tari mai fierbetile 10 minute, daca le vreti mai moi le fierbeti mai putin), distribuim apa fierbinte, in patru vase. In primul vas punem vopseaua rosie, in al doilea cea verde, in al treilea cea galbena, iar in cel de-al patrulea punem vopseaua albastra. Amestecam bine in cele patru vase.

Adaugam si otetul, relativ egal in cele patru vase,si adaugam ouale pe rand. Lasam circa doua minute sa prinda bine culoarea,apoi le asezam pe servetele absorbante. Dupa ce le-am terminat pe toate, le asezam intr-un cofrag de oua. Ungem fiecare ou cu ulei, pentru a luci frumos, apoi iar le asezam in cofrag sau in cos.

   

       

 

TIPS-URI

1

Le puteti unge si cu untura

2

Fierbeti la foc mic ouale, pentru ca riscati sa se sparga, daca focul este mare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Oua rosii 379340
retete culinare - Oua rosii 379341
retete culinare - Oua rosii 379342
retete culinare - Oua rosii 379343
retete culinare - Oua rosii 379344
retete culinare - Oua rosii 379345
retete culinare - Oua rosii 379346
retete culinare - Oua rosii 379347
retete culinare - Oua rosii 379348
retete culinare - Oua rosii 379349

COMENTARII (12)

merisor 1

06.05.2015, 21:19

Frumoase!

Bya Ralu 1

06.05.2015, 21:34

Rocsi 1

07.05.2015, 20:52

Ce frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D