Oua umplute cu ciuperci

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 4408 vizualizari

 

Am vazut reteta pe facebook si mi-a atras atentia,e o combinatie reusita,nu am folosit toate ingredientele,dar rezultatul cred ca e la fel de bun .reteta o gasiti aici http://www.divainbucatarie.ro/oua-umplute-cu-ciuperci/

 

INGREDIENTE

  • 7 oua fierte
  • sare,piper,praf de usturoi
  • 1 cutie de ciuperci in conserva
  • patrunjel
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus nefiert (pt maioneza)
  • ulei
  • 1/2 lingurita mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu ciuperci:

Ouale le aveam deja fierte (cele care au ramas de la Paste), se curata de coaja si se taie pe lung in doua. Galbenusurile se adauga in robotul de bucatarie, se opreste unul pentru maioneza.

Ciuperciile se scurg de apa din conserva si se pun in intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Adaugam sare, piper si praf de usturoi si patrunjelul tocat marunt. Se lasa cateva minute pe foc, dupa care se dau deoparte sa se raceasca.

Pentru maioneza:

Se prepara maioneza din galbenusul tare si galbenusul crud, sare, piper si ulei putin cate putin. Cand e aproape gata se adauga mustarul si jumatate de lingurita de apa (se mai deschide la culoare de la apa).

Se adauga in blender ciupercile si 3-4 linguri de maioneza. Se mixeaza totul bine si se incepe sa se umple ouale cu compozitia formata.

Se orneaza cu maioneza si patrunjel si se dau la rece jumatate de ora.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de de umplutura este cat pentru 10 oua fierte

2

Se adauga si ceapa verde(eu nu am avut)

RETETA IN IMAGINI

Oua umplute cu ciuperci-0
Oua umplute cu ciuperci-1
Oua umplute cu ciuperci-2
Oua umplute cu ciuperci-3
Oua umplute cu ciuperci-4
Oua umplute cu ciuperci-5
Oua umplute cu ciuperci-6

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

09.05.2013, 14:11

Micutza Luana 1

10.05.2013, 21:17

yami tre sa incerc

Bya Ralu 1

10.05.2013, 22:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20