Oua umplute cu maioneza si tarhon

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 6907 vizualizari

 

Nu mai stiu pe ce site am vazut oua umplute care contineau si tarhon in maioneza...Ideea e ca mi-a atras atentia si..le-am executat!
Foarte, foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 14 oua
  • 200 ml ulei
  • 1/2 pateu mic
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita mustar
  • sare, piper, vegeta
  • tarhon in otet (optional) -un sfert de lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu maioneza si tarhon:

Se fierb 12 oua.

Galbenusurile celor 2 oua ramase crude  se pun intr-un castronas pentru maioneza, plus inca 2 galbenusuri dintre cele fierte si zdrobite bine cu furculita. Din galbenusurile de mai sus, ulei si mustar,  se face o maioneza, adaugand treptat uleiul, ca sa nu se taie. Puteti face maioneza cu mixerul, la fel ca si mine.

Ouale fierte se decojesc cu grija si se taie in jumatate pe lungime. Se scot galbenusurile, se zdrobesc bine si se adauga margarina si pateul, plus condimentele.

Adaugam smantana in maioneza, amestecam usor pana se incorporeaza si adaugam  tarhonul, care ii da un gust foarte bun.
Impartim maioneza pe cateva platouri plate (mie mi-au iesit 4) si apoi umplem jumatatile de albus cu umplutura de galbenusuri si pateu si le asezam cu partea umpluta in jos.

Decoram cu frunze de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti tarhon in otet, puteti pune si tarhon uscat, dar bineinteles ca nu are aceeasi aroma..:))

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Oua umplute cu maioneza si tarhon 115957
retete culinare - Oua umplute cu maioneza si tarhon 115958

COMENTARII (11)

Rux 1

17.07.2011, 19:24

Imi plac mult

Lau 1

17.07.2011, 21:18

bune

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:45

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S