Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2011 | 5663 vizualizari

 

Ideea acestui aperitiv am "furat-o " de la Meosiris stapana blogului http://www.meosiris.blogspot.com/#,un blog cu multe retete dragi mie si sunt convinsa ca multora dintre noi.Multumesc ,Iulia!
Dedic aceasta reteta Gabytzei noastre scumpe si dragi. La multi ani Gabytzule!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri cu cascaval ras
  • Pentru pasta de ton
  • 1 conserva de ton(eu am folosit in ulei)
  •  2 linguri cu cascaval ras
  • 1 galbenus de ou fiert
  •  1 lingura crema de branza
  • 1 lingura cu capere
  •  zeama de la o jumatate de lamaie
  •  marar verde
  •  sare,piper
  • Pentru sosul de rosii
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  •  unt cat o nuca
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii:

Fierbem ouale tari.Le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.Taiem fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoatem galbenusurile.

Pregatim pasta de ton astfel:

Punem intr-un bol tonul( cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si mararul verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena apoi adaugam zeama de lamaie,caperele si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine, de data aceasta cu ajutorul unei furculite pentru a nu  zdrobi caperele.

Umplem fiecare jumatate de ou cu aceasta pasta si presaram deasupra cascaval ras.

Pregatim sosul de rosii:

Intr-o tigaie calim in unt ceapa taiata marunt si usturoiul taiat rondele subtiri.Curatam rosiile de coaja ,le mixam bine si apoi turnam sucul obtinut in tigaie.Condimentam cu sare si piper,adaugam o foaie de dafin si lasam la foc circa 10 min.pana cand  sosul mai scade avand grija sa amestecam din cand in cand.Sosul obtinut il turnam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas )dupa care asezam ouale umplute deasupra.Dam la cuptor si lasam pana cand ouale se rumenesc frumos .

Scoatem din cuptor,asezonam cu patrunjel verde si servim drept aperitiv.

 

RETETA IN IMAGINI

Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii-0
Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii-1
Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii-2

COMENTARII (74)

nadina73

nadina73 1

08.09.2011, 22:39

La multi ani!mai bine de noua ori decat niciodata Multa sanantate si tot ce iti doresti Medi draga,pup

kamy

kamy 1

09.09.2011, 20:16

la multi ani!!sanatate si tot ce-ti doresti scuze de intarziere,dar mai bine mai tarziu,decat niciodata

mamaieelena

mamaieelena 1

12.09.2011, 00:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24