Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2013 | 885 vizualizari

 

Ouale umplute, acest aperitiv nelipsit de pe mesele noastre de sarbatoare...
de cate ori am auzit acest dialog:
-am musafiri, ce sa pregatesc?
- fa si tu niste oua umplute!
Eu am incercat de data asta o varianta cu peste. Sa vedem daca va place.

 

INGREDIENTE

  • o conserva de sardele
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 6 oua
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • o lingurita de tarhon uscat
  • 50 ml de smantana dulce
  • 100-150 ml de ulei
  • o lingurita de mustar
  • 2-3 lingurite de caviar "fals " icre ieftine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon:

Am fiert 5 oua. Le-am decojit, am obtinut astfel 10 jumatati. Eu obisnuiesc sa tai ouale pe latime si apoi sa mai tai la baza un pic din albus ca sa nu se rastoarne.

Am taiat lamaia, salvand 2-3 feliute, apoi am ras coaja si am stors zeama. Am maruntit galbenusul, l-am amestecat cu sardelele scurse de ulei, am adaugat smantana, sare, piper, jumatate din zeama de lamaie si o lungurta de coaja de lamaie. cu aceasta pasta am umplut ouale si le-am decorat cu icre si cu o feliuta de lamaie.

Dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si uleiul adaugat in fir subtire am realizat maioneza, am acrit-o un pic cu de zeama de lamaie si am aromatizat-o cu o lingurita de tarhon uscat si am adaugat si aici o lingurita de coaja de lamaie. Am pus un pic de maioneza langa oua, nu prea mult.

Gustul a fost neasteptat de proaspat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon-0
Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon-1

COMENTARII (14)

diaconta

diaconta 1

08.01.2013, 21:00

Pastele si icrele Dana

danakarin

danakarin 1

08.01.2013, 21:03

dia!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.01.2013, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24