Oua umplute de Craciun

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2011 | 12152 vizualizari

 

Nu cred ca exista sarbatoare sa nu gatesc oua umplute, mai ales ca ne plac tuturor din familie. Anul acesta de Craciun ouale umplute au fost ,,ciupecute,,.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 oua,
  • 1 cutie pate ficat de pasare,
  • 2 lingurite unt,
  • 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare),
  • 3 crengute patrunjel verde tocat marunt,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • sare.
  • Pt maioneza:
  • cateva galbenusuri din ouale fierte,
  • 2 galbenusuri crude,
  • 2 lingurite mustar,
  • ulei.
  • La maioneza deja preparata eu mai folosesc :
  • 2 linguri smantana sau iaurt danone, pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute de Craciun:

Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul, omogenizam bine, apoi adaugam cate putin ulei si amestecam continuu(eu folosesc robotul) pana se obtine o maioneza consistenta. Daca va place cu multa maioneza, atunci veti prepara mai multa. Cand ati terminat de preparat maioneza, adaugati smantana sau iaurtul si omogenizati.
Mai avem de pregatit umplutura astfel: restul galbenusurilor se zdrobesc bine cu furculita, le amestecati cu pateul, untul, ceapa razuita, piperul, sare dupa gust si verdeata tocata fin. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de oua, le asezam cu umplutura in jos pe un platou, in mijloc turnam maioneza si ornam dupa imaginatie. Anul acesta am realizat ,,ciupercute,,.

TIPS-URI

1

Sa nu fie gretoasa maioneza, eu o amestec cu iaurt danone sau cu smantana nu prea grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

burdulea56 1

10.01.2011, 21:40

@mamaieelena, @mihaelar, multumesc

elena1988 1

04.03.2011, 15:19

adry88 1

20.05.2011, 10:44

foarte frumos sunteti creativa cand e vb de mancare bravo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti