Oua umplute de Craciun

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2011 | 6509 vizualizari

 

Nu cred ca exista sarbatoare sa nu gatesc oua umplute, mai ales ca ne plac tuturor din familie. Anul acesta de Craciun ouale umplute au fost ,,ciupecute,,.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 oua,
  • 1 cutie pate ficat de pasare,
  • 2 lingurite unt,
  • 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare),
  • 3 crengute patrunjel verde tocat marunt,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • sare.
  • Pt maioneza:
  • cateva galbenusuri din ouale fierte,
  • 2 galbenusuri crude,
  • 2 lingurite mustar,
  • ulei.
  • La maioneza deja preparata eu mai folosesc :
  • 2 linguri smantana sau iaurt danone, pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute de Craciun:

Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul, omogenizam bine, apoi adaugam cate putin ulei si amestecam continuu(eu folosesc robotul) pana se obtine o maioneza consistenta. Daca va place cu multa maioneza, atunci veti prepara mai multa. Cand ati terminat de preparat maioneza, adaugati smantana sau iaurtul si omogenizati.
Mai avem de pregatit umplutura astfel: restul galbenusurilor se zdrobesc bine cu furculita, le amestecati cu pateul, untul, ceapa razuita, piperul, sare dupa gust si verdeata tocata fin. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de oua, le asezam cu umplutura in jos pe un platou, in mijloc turnam maioneza si ornam dupa imaginatie. Anul acesta am realizat ,,ciupercute,,.

 

TIPS-URI

1

Sa nu fie gretoasa maioneza, eu o amestec cu iaurt danone sau cu smantana nu prea grasa.

COMENTARII (17)

burdulea56 1

10.01.2011, 21:40

@mamaieelena, @mihaelar, multumesc

elena1988 1

04.03.2011, 15:19

adry88 1

20.05.2011, 10:44

foarte frumos sunteti creativa cand e vb de mancare bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21