Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2015 | 43581 vizualizari

 

Daca vreti niste oua vopsite natural si care sa arate si foarte frumos, va recomand ouale vopsite cu coji de ceapa ornate cu frunzulite diverse din gradina. Sunt sigura ca multi dintre voi stiti despre ce vorbesc mai ales ca atunci cand eram eu copil cam asa le vopseam de fiecare data. Doar pentru ca voiam diversitate mai faceam si cateva colorate, dar intotdeuna ne-au placut cele cu frunzulite. Eu zic ce e cea mai sanatoasa modalitate de a vopsi ouale si sunt si foarte frumoase!

 

INGREDIENTE

  • coji de ceapa rosie 
  • coji de ceapa galbena
  • 2 linguri sare mare
  • 2 linguri otet
  • un ciorap de culoare bej deschis 
  • o bucatica mica de slanina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa:

Punem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet in fiecare oala si punem vasele pe foc.

Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

Luam cate un ou, punem cate o frunzulita pe el, apoi il  imbracam in ciorap, il strangem, il invartim la capat si il legam cu ata.

Punem cate 15 oua deodata in fiecare vas (15 in vasul cu coji galbene si 15 in celalalt) si din momentul in care incepe apa sa fiarba le mai lasam 10 minute la fiert.

Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop. Taiem capatul de ciorap si indepartam rapid cat este fierbinte frunzulita si ciorapul.

La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.

TIPS-URI

1

Va zic cum am facut noi, dar in functie de numarul de oua vopsite si de cat de intens va place culoarea puteti jongla cu cantitatile

2

Cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa rosie si un sfert de vas cu coji de ceapa galbena, pentru o culoare frumoasa.

3

Ciorapul in care se pun ouale trebuie sa fie subtire, de culoarea piciorului si sa nu fie negru.

4

Puteti vopsi lejer aprox 30 de oua in fiecare vas sau chiar si mai multe, iar daca vopsiti mai putine oua va ajung si mai putine coji si puteti face in vas mai mic

5

Aveti nevoie de doua vase a cate 4 l

6

Din cojile de ceapa galbena ies oua mai rosii, iar din cele din coaja rosie mai maronii

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton