Oua vopsite de Paste si Inaltare

de Oana in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2009 | 30262 vizualizari

 

Ritualul de vopsire a oualelor de Paste si Inaltare (28 mai)

 

INGREDIENTE

  • oua
  • vopsea pentru oua dupa plac
  • 2 linguri cu sare
  • otet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste si Inaltare:

Ouale se spala foarte bine cu detergent de vase si un buretel, sa fie bine degresate, apoi se limpezesc cu apa rece.




Intr-o oala mai mare punem apa rece si doua linguri cu sare, amestecam sa se dizolve si apoi punem acolo ousoarele si le fierbem la foc mic. Eu am avut 20 de oua (amestecate, si de tzara si de gostat, vorba unei prietene ).



Separat, fierbem o oala de apa si pregatim borcane de 800 de grame in care vom colora ouale. Cand apa clocoteste, umplem pe jumatate borcanele, adaugam 3 linguri de otet in fiecare borcan, apoi vopseaua de oua.



In fiecare borcam punem cate 3 ousoare fierbinti, apoi lasam 5 minute sa actioneze vopseaua si sa se coloreze frumos.



Le scoatem apoi cu o lingura pe un prosopel si le lasam se se zvante putin. La final, ouale se sterg cu un prosopel inmuiat in ulei, pentru a fi lucioase.



Vladut a combinat rosu si albastru si a descoperit ca iese mov :), spre bucuria lui ca avem atatea culori! Mie imi plac ouale rosii, dar copiilor trebuie sa le facem pe plac!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 903
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 904
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 905
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 906
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 907
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 908
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 909
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 910
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 911
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 912
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 913
retete culinare - Oua vopsite de Paste si Inaltare 914

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 16:25

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 15:00

acusi o pun in practica

iri_iri 1

03.04.2015, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!