Ouă vopsite ecologic

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2013 | 2812 vizualizari

 

De data asta am vrut să vopsesc ouăle ecologic. Nu am fost deloc încântată de rezultat, deși am respectat pașii întocmai. Totuși am avut satisfacția că nu am folosit chimicale! Și am ajuns la concluzia că nu tot ce strălucește e sănătos, ci din contră ce e mai ”urât” dacă pot spune așa ( asta e valabil, deasemenea pentru fructe și legume!) . Culmea lichidul arăta foarte bine colorat, în schimb ouăle, s-au colorat mai mult nu! Postez această rețetă pentru a lua aminte și poate cei care au folosit această metodă și le-au reușit să-mi dea și mie sfaturi. Cu toate că ouăle nu au fost prea aspectuoase ele s-au mâncat până la ultimul!

 

INGREDIENTE

  • ouă de țare albe 15 bucăți,
  • sfeclă roșie proaspăt 3 bucăți,
  • șofran pur Kotani 2 plicuri,
  • sare grunjoasă 4 linguri,
  • oțet alb 4-6 linguri,
  • apă.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă vopsite ecologic:

Ouăle se degresează bine cu detergent de vase și apă rece. Între timp se pune la fiert sfecla roșie, tăiată bucățele, cu cca. 1500 ml apă rece, 2 linguri de sare și 4 linguri de oțet. După ce clocotește apa, se adaugă ouăle cu grijă, să nu se crape, se lasă cca. 5-7 minute în funcție de cât de tare doriți să fie gălbenușul. Apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi în apa colorată. Pentru ouăle colorate cu sofran, se procedează asemănător, în apa rece se adaugă praful de sofran, 2 linguri de sare, 2 linguri de oțet, apoi ouăle degresate bine, lăsîndu-se la fiert,  5-7 minute în funcție de cât de tare doriți să fie gălbenușul. Apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi în apa colorată. A doua zi scot ouăle din apa colorată și se ung cu slănină pentru luciu. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă vopsite ecologic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

07.05.2013, 20:09

Anul asta mi-am luat mare plasa cu colorantii.. se curatau pe mana sau s-a patat albusul.. La anu` trec pe natural! Mie imi place cum au iesit.. O singura intrebare: albusul s-a colorat?

Panacris 1

07.05.2013, 20:14

SimOna uită-te mai sus!

Rocsi 1

07.05.2013, 21:08

Eu felicit pe cei care vopsesc ouale ecologic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval