Oua vopsite- Paste

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2015 | 1512 vizualizari

 

Hristos a inviat !!! Paste fericit !!!

Noroc de magazinul de produse romanesti "Chez Miha " aicea la Paris ca m-am putut aproviziona cu vopsea de oua romaneasca.
Am profitat de ocazie si am cumparat si alte bunatati; rahat, branza de vaca, foi de napolitana, mustar Bunica, ciocolata cu rom...... gusturi uitate, amintiri din copilarie

 

INGREDIENTE

  • oua
  • vopsea de oua :- rosie si albastra Dr Oetker- aurie Alex
  • o mana de sare
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite- Paste:

Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare.
Le fierbem la foc mic.
Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare.
Punem 1-1,5 l de apa la fiert pentru a prepara vopselele.
Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe jumatate cu apa fierbinte, adaugam 2 linguri de otet , vopseaua si punem 3-4 oua fierbinti in fiecare borcan.

Le lasam 5 minute pana cand sunt colorate frumos.
Le scoatem pe o hartie de copt si le uscam cu un prosop de hartie.

Le ungem cu putin ulei pus pe un prosopel de hartie pentru a fi lucioase.
Ouale rosii si albastre sunt gata !!!!!

Pentru ouale aurii, am pus plicul cu vosea intr-un castronel cu apa calda.
Punem manusi de cauciuc. Deschidem plicul si punem un pic de vopsea in palma stanga.

Luam un ou cu mana dreapta si-l "imbracam" cu vopsea.
Intindem  bine vopseaua pe el pana obtinem rezultatul dorit.
Il rezervam pe o hartie de copt. Luam alt ou si repetam procedura.

Adaugam vopsea daca este nevoie. Le ungem apoi cu putin ulei.

Hristos a inviat !!!!

Alte retete de Paste: oua tricolore, Pasca cu branza traditionala

 

RETETA IN IMAGINI

Oua vopsite- Paste-0
Oua vopsite- Paste-1
Oua vopsite- Paste-2
Oua vopsite- Paste-3
Oua vopsite- Paste-4
Oua vopsite- Paste-5
Oua vopsite- Paste-6
Oua vopsite- Paste-7
Oua vopsite- Paste-8

COMENTARII (8)

Bunica

Bunica 1

14.04.2015, 12:23

Frumoase!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

14.04.2015, 13:37

Geanina87

Geanina87 1

14.04.2015, 17:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!