Oul Mimoza

de Catalina L in Dulciuri, 30 Apr 2016 | 546 vizualizari

 

Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc..


Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici.


Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus.


Putem considera că originea acestei retete de ou, datează din Roma antică cand ouale fierte decojite și taiate in 4 erau servite acoperite de sos.


In schimb reteta de ou umplut cu propriul său galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestată într-o carte de bucate din secolul al XIII-lea.


De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza.


Floarea de mimoză simbolizează măreția, eleganța, simplitatea, sensibilitatea și prietenia. 


Ea reprezintă, de asemenea, energia feminină, ascunsă sub o fragilitate aparentă.


 


Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă proaspete
  • sare și piper
  • arpagic tocat
  • 1 lingura maioneza
  • paprika, mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oul Mimoza:

Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. 

Se răcesc ouăle în apă rece.

Se decojeaza cu atentie. 

Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul final.

Se amesteca galbenusurile cu arpagicul tocat si cu maioneza . 

Puteti să utilizați un sac de patiserie pentru a umple albusurile.

Se presara deasupra galbenusul rezervat, piper proaspat macina, mact si un pic de paprika . 

Serviti ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Oul Mimoza 440548
retete culinare - Oul Mimoza 440549
retete culinare - Oul Mimoza 440550
retete culinare - Oul Mimoza 440551
retete culinare - Oul Mimoza 440552
retete culinare - Oul Mimoza 440553
retete culinare - Oul Mimoza 440554
retete culinare - Oul Mimoza 440555

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

30.04.2016, 22:18

mirela0911 1

01.05.2016, 15:37

Tare bun!

Rocsi 1

01.05.2016, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L