Pachetele cu branza si stafide

de baby_ktalyna in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4250 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Diaconta si am schimbat-o putin dupa placul meu

 

INGREDIENTE

  • coaja de lamaie
  • 550-600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 250 gr quark sau branza dulce
  • 250  gr mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza si stafide:

Am pregatit o maia din 3 linguri de lapte caldut, 2 de zahar si pliculetul de drojdie. Faina se cerne, separat se bat cele 3 oua cu cele 100 gr de zahar, apoi adaugam pe rand peste faina: maiaua, restul de lapte cald, coaja de lamaie, esenta, ouale batute si untul moale. Se lasa la dospit la loc caldut aprox. o ora.

Amestecam branza sau quark-ul cu cele 250 gr crema mascarpone, adaugam zaharul, zaharul vanilat, stafidele, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Intindem aluatul in foaie nu prea subtire, taiem patratele care le umplem cu compozitia de branza si le lipim in parti iar partea de sus o lasam ne-lipita,se pun in tava unsa si tapetata de jur-imprejur. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute inainte cu 5-10 min sa fie gata se unge cu oul iar cand este gata se pudreaza cu zaharul prudra .

Dupa cum se vede eu nu am mai asteptat sa se raceasca si am taiat-o calda...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni (reteta video)