Pachetele cu carne si branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 8416 vizualizari

 

m-a luat dorul de placinte cu branza cum ne facea mama acasa...dar vroiam sa le fac putin altfel...am facut deci aluatul...si umplutura dupa cum m-a dus capul....deci....

 

INGREDIENTE

aluatul:

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte acru ( prins)
  • o lG-ita sare
  • 4 lg ulei( daca aveti d emasline, folositi-l cu incredere, e si mai sanatos si mai bun...la aluaturi)
  • apa calduta cat cuprinde

umplutura de carne:

  • 300 g carne tocata ( de care se nimereste)
  • o ceapa
  • un ardei micut
  • 2-3 rosii din conserva , cu putin suc
  • sare, piper, cimbru si marar uscat
  • 2 lg ulei
  • cateav lg de parmigiano ras

pentru  umplutura de branza:

  • branza de oaie, framanatata cu sare, pt iarna
  • salam

+ 2 lg de smantana omogenizata cu o lg d elapte, daca e prea groasa

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu carne si branza:

Se framanata un aluat moale care nu se mai lipeste de mana si se lasa vreo 2-3 ore la dospit...

Intre timp se pregateste umplutura de carne: se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in ulei, se adauga carnea, se amesteca bine, apoi se adauga si rosiile maruntite cu suc de rosii, se potriveste de sare, se adauga marar si cimbru si se  se lasa putin la calit.

Se da de-o parte sa se raceasca.

Aluatul se scoate pe masa de lucru si se intinde o foaie cam de jumatate de cm grosime, apoi se taie patratele.

Se pune pe fiecare bucata cate o lg de carne si se mai poate adauga, dupa gustul fiecaruia, cate o lg-ita de parmigiano ras peste carne iar pe altele se pune branza de oaie si bucati de salam.

Se infasoara bucatile doar cat sa dea partile una peste alta, sa nu iasa umplutura, se asaza in tava unsa si tapetata cu faina si se lasa sa mai stea o jumatate de ora.

Se ung cu ulei deasupra si se dau la copt la 180 grade, cuptorul fiind preincalzit. 

Eu m-am jucat putin cu aluatul si am facut diverse forme...am facut si rotunde , rulate...la sfarsit  le-am taiat bucati .

Pachetelele se ung cu smantana imediat ce sunt scoase din cuptor, pt ca mai tarziu, cand se vor raci, smantana o sa le inmoaie si-o sa fie mult mult mai gustoase.

Sunt bune si calde si reci...iar la umplutura ar mai fi variante...eu vroiam sa fac si cu ciuperci...dar...alta data...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi in sos de ardei