Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt

de klausenburger_adica Lacrima in Mancaruri de legume, 6 Sep 2012 | 1637 vizualizari

 

Imparatul Rosu-Moshu se plimba pe terasa pagodei sale. Il dureau salele. Pai cine l-a pus sa doarma ca un lemn pe rogojina cand inauntru il asteptau niste asternuturi pufoase si moi?

A dat iama pe la bucatarie si cum era in criza de ... foame, a cerut sa i se faca ceva rapid de mancare. Cand a vazut ce-a primit mai sa se enerveze burtosul Rosu-Moshu Imparat. Cum adica, sa primeasca el niste tigarete pargalite, rumenite, fatuite sa-si inmoaie el augustele sale butucanoase degete in sosuri iuti si dulci? Mai sa vrea a scurta de cap pe netotul bucatar care-l pusese intr-o asemenea injositoare situatie. Si eu gandii ca el! Dar va promit, de-o incercati reteta asta va veti linge pe degete intocmai ca imparatul, eu si invitatii mei. Sunt delicioase. Aud pareri si murmure ori soapte? Ia sa vedem!?

 

INGREDIENTE

  • Pentru pachetele:
  • 1 pachet de foi pentru strudel/placinta
  • 1/2 varza potrivit de mare
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • verdeata: frunze de patrunjel, telina, marar
  • 1 lingura seminte de dovleac rumenite in cuptor
  • 1 lingura seminte de susan usor rumenite
  • 1 lingurita de pasta de rodii
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • putin ulei pentru uns foile si pentru prajit pachetelele
  • Pentru chutney:
  • 9 ardei rosii copti
  • 2 ardei iuti copti
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 4 rosii potrivit de mari si bine coapte
  • busuioc maruntit
  • salvie si maghiran dupa gust
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura miere sau 1, 1/2 lingurita de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt:

Pachetelele de legume

1. curata legumele, razuieste-le fin, adauga condimentele (nu pune sare, va inmuia legumele si inclusiv foile de aluat) si lasa la o parte;

2. intinde pe blatul de lucru foile; ia cate o foaie, unge-o cu putin ulei si taie-o in dreptunghiuri potrivit de mari (dintr-o foaie ar trebui sa-ti iasa minim 6, maxim 8 dreptunghiuri); ia cu lingura din compozitia de legume si pune pe latimea dreptunghiului, lasand cam 1 cm pe margini ca sa poti plia; 

3. impacheteaza astfel: trage spre centru marginile, apoi rasuceste pana obtii un pachetel; fa astfel pana cand ai terminat umplutura; 

4. pune intr-o tigaie non-aderenta putin ulei de masline si prajeste pachetelele pana devin crocante si se rumenesc;

Chutney de ardei copt

1. spala si coace in cuptor ardeii; pe masura ce se coc pune sare pe ei intr-un castron si acopera-i cu o farfurie de ceramica sau cu un capac;

2. dupa ce ai copt toti ardeii (inclusiv ardeii  iutii), cat sunt inca bine calzi, scoate pielita de pe ei si pune-i in blender si mixeaza-i; 

3. scoate ardeii din blender si pune rosiile; zdrobeste-le bine;

4. caleste ceapa si cand devine sticloasa, adauga rosiile, sarea si piperul si lasa sa scada putin; adauga ardeii, inclusiv ardeii iuti si lasa sa mai dea cateva clocote pana obtii o pasta groasa ca o smantana cremoasa;

5. adauga condimentele si mierea si ia sosul de pe foc; 

 

TIPS-URI

1

Serveste pachetelele fierbinti cu sosul rece. Pachetelele pot fi servite si reci, insa sunt mai bune calde.

COMENTARII (14)

klausenburger_adica Lacrima 1

11.09.2012, 16:20

te pup gabytza

Valclaudia 1

15.09.2012, 22:44

Panacris 1

16.09.2015, 07:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21