Pachetele cu mar si stafide

de adasev12 in Prajituri, 23 Sep 2011 | 10199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • un pahar zahar
  • un ou ( cred ca merg si 2)
  • apa calduta cat cuprinde
  • 200 g unt
  • umplutura:
  • mar, cam 1 kg
  • 100 g stafide
  • scortisoara, cuisoare, nucsoara macinate
  • 2-3 lg de zahar, in fc  de cat de acre sunt merele
  • + cateva lg ulei si faina pt intins aluatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu mar si stafide:

Aluatul se face framantand toate ingredientele, mai putin untul, exact ca la paine. Se lasa la loc cald sa dospeasca vreo 2 ore. Se intinde o foaie pe masa si se unge cu o parte din untul moale, la temperatura camerei. Se ruleaza apoi strans aluatul sul, se rasuceste ca o cochilie de melc si se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora. Eu am lasat o ora.

Se scoate apoi si se intinde iar in foaie subtire...o sa fie mai dificil de data aceasta din cauza untului...De aceea eu am presarat intai faina pe masa si peste aluat ulei de masline, apoi l-am intins relativ usor. Se unge iar aluatul cu unt si iar se rasuceste si se da la rece. Se lasa inca o jumatate de ora si se intinde a treia oara. Se procedeaza la fel. Se lasa iar la rece.

In acest rastimp se  pregateste umplutura: merele se curata si se dau pe razatoarea  cu ochiuri mari. Daca sunt prea mustoase se scurge putin suc din ele. Se pun apoi pe foc mic cu zaharul, stafidele si mirodeniile si se lasa la calit pana se absoarbe tot sucul. Se lasa la racit.

Se scoate aluatul si se intinde iar in foaie subtire cam de jumatate de centimetru si apoi se taie patratele. Pe ficare bucatica se pune mar, apoi se impaturesc sub ce forma doriti. Eu le-am pliat doar. Se asaza in tava unsa cu ulei sau unt si se lasa jumatate de ora. In acest timp se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun la cuptor pachetelele si se coc cam jumatate de ora, pana incep sa se rumeneasca.

Dupa ce se scot se lasa vreo 15 minute in tava, apoi se pun pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

pachetelele se pot unge deasupra cu ou...optional...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

03.10.2011, 22:31

bune

- Andreea - 1

26.11.2011, 23:28


ma abonez si eu

Kadia80 1

27.11.2011, 02:53

pare simplu si atat de bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata