Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

de laylalala in Pui, 12 Apr 2010 | 2050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui
  • 600 gr carne de pui, fara pielita
  • 4 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 lamaie
  • Pentru cartofi
  • 1 kg cartofi noi albi
  • o mana de patrunjel proaspat tocat
  • sare, dupa gust
  • 100 gr unt
  • 400 ml vin alb
  • 1 ou, batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt:

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.
Cartofii se pun sa fiarba in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, aprox.20 minute, apoi se scurg , se decojesc si se amesteca cu patrunjelul tocat si sare dupa gust.
Puiul se freaca cu sarea de mare cu ierburi aromate.Lamaia se taie in felii subtiri.Se taie 4 bucati mai mari de folie de aluminiu apoi se ung marginile cu ou batut.Cartofii se impart in mod egal in fiecare pachetele.Untul de imparte in 4, fiecare portie avand cate 25 gr unt.Fiecare bucata de unt se taie in bucatele mai mici.Se presara cea mai mare parte din fulgii de unt peste cartofi apoi se aseaza deasupra puiul.Peste pui se aseaza felii de lamaie si se presara untul ramas.
Se inchid pachetelele, sigilandu-le in 3 parti, dar una se lasa libera, deschizand-o precum o gura.In gura fiecarui pachetel se toarna cate 100 ml vin alb apoi se sigileaza si aceasta.Pachetelel se dau la cuptor 40-60 minute pana cand carnea s-a facut.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt 26296
retete culinare - Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt 26297
retete culinare - Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt 26298
retete culinare - Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt 26299
retete culinare - Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt 26300

COMENTARII (3)

nadina73 1

12.04.2010, 21:38

super foarte bun

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 21:41

Rocsi 1

12.04.2010, 22:11

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!