Pachetele cu spanac si ciupercute

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2010 | 1882 vizualizari

 

adaptare dupa o reteta din cartea " minuturi " primita de la bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 2 buchetele spanac
  • cateva ciupercute
  • o ceapa verde
  • cascaval ras
  • foi de placinta bella
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu spanac si ciupercute:

calim ceapa, ciupercutele si spanacul cateva minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust si luam de pe foc.

intre timp incalzim cuptorul .

apoi intindem o foaie pe suprafata de lucru si o ungem cu unt topit sau putin ulei, adaugaam alta foaie peste cea unsa si o ungem si pe aceasta cu si mai mult unt/ulei. repetati procedeul, pt a obtine 3 straturi duble, fiecare format din 2 foi.

taiem patrate si punem o lingurita de umplutura in centrul fiecarui patrat, si cascaval ras, apoi strangem colturile patratului peste umplutura, si cu grija il strangem deasupra umpluturii pt a-l inchide.

punem pachetelele in tava unsa cu unt/ulei si le dam la cuptor pt cca 15 min, sau pana devin crocante si rumene.

 

TIPS-URI

1

reteta sete cu spanac si branza feta

2

se foloseste aluat frantuzesc, insa am adaptat-o cu ce am avut si pot sp k au iesit delicioase

RETETA IN IMAGINI

Pachetele cu spanac si ciupercute-0
Pachetele cu spanac si ciupercute-1
Pachetele cu spanac si ciupercute-2
Pachetele cu spanac si ciupercute-3

COMENTARII (2)

nadina73 1

16.04.2010, 10:17

simplu si gustor super,am pormis ca azi dau numai 5 asa ca promisiune e promisiune

nadina73 1

16.04.2010, 10:18

nu e vina mea eu pe 5 am pus ,dar nu e prima data am mai patit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04