Pachetele de primavara

de Brindusa in Mancaruri de post, 8 Feb 2010 | 12556 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea (cu ce am gasit prin casa) a celebrelor pachetele chinezesti

 

INGREDIENTE

  • un morcov mediu, ras
  • un ardei mediu, taiat fasii
  • cateva frunze de varza (salata am avut eu) tocate fasii
  • 1 conserva muguri de soia
  • o mana de orez (ramasa de la masa de pranz)
  • 1 lingura sos de stridii (optional)
  • 2 linguri sos de soia
  • cateva picaturi sos iute (dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 16 foi de orez, pentru impachetat
  • Sosul
  • 4 catei mari de usturoi rasi sau tocati foarte fin
  • 1 lingura sos soia
  • 4 linguri vin rosu
  • 3 picaturi sos iute
  • Pentru prajit, minim 300 ml ulei (de palmier am folosit eu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara:

Incinge intr-o tigaie mare uleiul de porumb si caleste la foc mare si amestecand mereu: ardeiul, morcovul, mugurii de fasole, salata. Cand sunt toate inmuiate adauga orezul, sosul de stridii si soia, amesteca putin si pune la racit amestecul.

Cand s-a racit, inmoaie hartiile de orez ca aici , pune cate o lingura de umplutura in mijloc si ruleaza pachetelele. Pune-le pe un platou, cu grija sa nu se atinga unul de altul, pentru ca se lipesc.

Pune uleiul de palmier sa se incalzeasca bine, intr-o tigaie sau cratita inalta. Prajeste pachetelele pe ambele parti, cate unul sau doua deodata. Daca pui mai multe se vor lipi unul de celalalt. Scoate pachetelele pe hartie absorbanta.

Amesteca bine ingredientele sosului. Serveste pachetelele stropite cu sos.

TIPS-URI

1

Eu am cumparat mugurii de fasole de la Cora, iar hartia de orez de la magazinul Ki Life

2

daca nu ai hartie de orez, poti folosi foi de placinta

3

in reteta originala se pun taietei subtiri de orez, nu orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de orez cu stevie, (spanac, urzici, leurda sau untisor)